Αν. Πετρόπουλος: Δεν καταργείται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Πετρόπουλος

Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ξεκαθάρισε ο  o υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλoς που  διευκρίνισε  ότι αυτό που ακούγεται για κατάργηση του Ταμείου, «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Η διάταξη είναι σαφής και αφορά μόνο στους επιμέρους τομείς που υπάρχουν μέσα στα ΕΤΑΠ-ΜΜΕ», ενώ η είδηση για την κατάργηση του ταμείου και της οικονομικής αυτοτέλειάς του είναι «ψευδής», δήλωσε ο υφυπουργός .

Εχθές ακούστηκαν πολλά μετά την κατάθεση τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το βράδυ της τετάρτης, σύμφωνα με την οποία  καταργείται η οικονομική αυτοτέλεια και ο κλάδος ανεργίας και δώρου του Ταμείου, εντάσσεται στον κλάδο κύριας ασφάλισης του. Στο κείμενο της τροπολογίας, αναφέρεται, πως «η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική και ομαλή λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)».

Από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Πετρόπουλος,  απαντά με δήλωσή του  στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τονίζοντας, πως «με την τροπολογία καταργήσαμε την οικονομική λογιστική αυτοτέλεια των επιμέρους τομέων, που λειτουργούν εντός των ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ήδη από το 2008 και με το νόμο 3655, όμως αυτή η ένταξή του στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από το 2008 δεν έλυσε το πρόβλημα της χρηματοδότησης των αναγκών των ασφαλισμένων των ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να δανείζει ο ένας τομέας στον άλλο με έναν τρόπο ο οποίος θα μπορούσε να ελεγχθεί ως νομικά εσφαλμένος και να αποδοθούν ευθύνες και σε παλιούς ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι οποίοι άνθρωποι δεν έχουν καμία υπαιτιότητα, το να δίνονται δανεικά και αγύριστα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...