Αν αντί για προϊόντα Apple αγοράζατε τις μετοχές της, θα ήσασταν πλούσιοι

Αν αντί για προϊόντα Apple αγοράζατε τις μετοχές της, θα ήσασταν πλούσιοι
Είστε οπαδός της Apple και επιδεικνύετε με υπερηφάνεια τα προϊόντα της που φροντίζετε να τα αποκτάτε πρώτος απ’όλους; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ακόμα και σήμερα δεν είναι αργά!
Διαβάστε απλά το εξής παράδειγμα: Αν το 1997 αντί να αγοράσετε το διάσημο Apple Power Macintosh G3 233 που στις ΗΠΑ, κόστιζε 2400 δολάρια, είχατε πάρει μετοχές της εταιρίας, σήμερα θα είχατε στην τσέπη  308.119 δολάρια!

Όπως σας αποκαλύπτουμε, αν αντί να ικανοποιείτε τη γκατζετομανία σας, επενδύατε στις μετοχές της ίδιας εταιρίας, σήμερα είναι πολύ πιθανόν να ήσασταν εκατομμυριούχοι…

Τα καλύτερα παραδείγματα με τιμές μετοχής μέσα στο 2014 ακολουθούν:

-Ο πρώτος Mac του 1984 κόστιζε 2.495 δολάρια. Αν αντί αυτού είχατε αγοράσει τότε μετοχές, σήμερα θα είχατε 400.000 δολάρια

-Το πρώτο iPod του 2001, κόστιζε 399 δολάρια. Αν τα είχατε επενδύσει σε μετοχή Apple, σ΄γμερα θα είχατε 22.960 δολάρια

-Το πρώτο iPhone του 2007 κόστιζε 499 δολάρια τα οποία αν τα είχατε βάλει σε μετοχή Apple, σήμερα, αντί ένα …τεχνολογικό διακοσμητικό στο γραφείο σας, θα είχατε 2,180 δολάρια.

Η σχετική έρευνα έχει ξεκινήσει να γίνεται από αμερικανικά δίκτυα, ήδη από το 2010, όταν η μετοχή της εταιρείας, μετά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες της έφτασε σε ιστορικά υψηλά.

Είναι φυσικά σαφές ότι όσο πιο πρόσφατα τα δημιουργήματα της Apple, τόσο λιγότερο το κέρδος… Αλλά μην είστε τόσο σίγουροι.

Σήμερα, μετά το σπλιτ της μετοχής της εταιρίας 7-1 με τιμή εκκίνησης τα 90 δολάρια, η μετοχή βρίσκεται ήδη στα 101, δηλαδή, έχει κερδίσει δηλαδή 10 δολάρια ανά τεμάχιο ή 70 δολάρια συνολικά (στην παλιά ακριβή εκδοχή της).

Είναι επίσης πιο προσιτή στο ευρύ κοινό και άρα δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι νέα υψηλά.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...