Αν-ασφαλείς παιδικές χαρές.Ίδια η κατάσταση στο δήμο Ναυπακτίας.

 -Καμία πινακίδα σε Γρίμποβο-Ψανή  ώστε οι γονείς να είναι ενήμεροι για την έλλειψη των απαιτούμενων προδιαγραφών και βέβαια οι ίδιοι στην συνέχεια να επιλέγουν  αν θα επιτρέψουν στο παιδί τους να παίξει ή όχι.

Δύο και πλέον μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που εξέπνευσε τυπικά η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο εσωτερικών (30 Ιουνίου 2014)  προκειμένου οι δήμοι της χώρας να συμμορφωθούν με τις κείμενες διατάξεις ασφάλειας που θα πρέπει να διέπουν τις κοινόχρηστες παιδικές χαρές.

Δια στόματος του πρώην δημάρχου Ναυπακτίας Γ.Μπουλέ, όλες οι παιδικές χαρές στο δήμο είναι εκτός προτύπων ασφάλειας που θέτει το υπουργείο,ενώ το ίδιο το υπουργείο έχει δώσει μια σιωπηρή παράταση συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του έτους.

Φυσικά στο μεσοδιάστημα θα έπρεπε να ληφθούν ορισμένα μέτρα τα οποία θα έκαναν γνωστή την κατάσταση στους συνοδούς και κηδεμόνες των μικρών παιδιών που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές.Από μια τυπική πινακίδα προειδοποίησης που να ενημερώνει για την επικινδυνότητα των παιγνιδιών και ότι η χρήση γίνεται με ίδια ευθύνη των συνοδών,έως και το κλείσιμο των παιδικών χαρών.

Στην περίπτωση της Ναυπάκτου τίποτε από τα δύο δεν έχει συμβεί.Ούτε προειδοποιητικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στις δύο παιδικές χαρές των παραλιών (Γριμπόβου-Ψανής),ούτε φυσικά και κλείσιμο των χώρων με κάποιο τρόπο.

Βέβαια η νέα δημοτική αρχή είχε δηλώσει ότι θα προβεί στην αντικατάσταση των δύο κεντρικών παιδικών χαρών της πόλης.

Μέχρι τότε όμως;


003

006

005

004

 

002

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...