“Αν ο Πουτζδεμόν επιστρέψει από το Βέλγιο θα συλληφθεί”

“Αν ο Πουτζδεμόν επιστρέψει από το Βέλγιο θα συλληφθεί”

Πουτζδεμόντ

Η ισπανική δικαιοσύνη τον κατηγορεί για στάση, εξέγερση και κατάχρηση πόρων μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας προειδοποίησε σήμερα ότι η βουλευτική ασυλία που έχει ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν δεν θα εμποδίσει τη σύλληψή του αν επιστρέψει από το Βέλγιο προκειμένου να ορκιστεί και πάλι πρόεδρος της περιφέρειας.

Ο Πουτζδεμόν έφυγε στα τέλη Οκτωβρίου του 2017 για το Βέλγιο. Η ισπανική δικαιοσύνη τον κατηγορεί για στάση, εξέγερση και κατάχρηση πόρων μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου και σήμερα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της καταλανικής κυβέρνησης.

Ασυλία δεν σημαίνει ατιμωρησία: αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η γενική εισαγγελία μέσω της ανακοίνωσής της. “Η ασυλία δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαταχθεί η κράτησή του κατόπιν δικαστικής εντολής”, αναφέρεται στο κείμενο αυτό. Υπενθυμίζει επίσης ότι και άλλοι αυτονομιστές, που επίσης χαίρουν βουλευτικής ασυλίας, βρίσκονται αυτήν την περίοδο στη φυλακή.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ήδη για τα ίδια γεγονότα, δεδομένης της σοβαρότητάς τους, την έναρξη έρευνας και την κράτηση προσώπων που έχουν το ίδιο καθεστώς με τον βουλευτή. Είναι απαράδεκτο μια ερμηνεία του προνομίου της βουλευτικής ασυλίας να οδηγεί στην ατιμωρησία», εξήγησε.

Στις 5 Ιανουαρίου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή ο αυτονομιστής πρώην αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Ζουνκέρας ο οποίος έχει επίσης εκλεγεί βουλευτής.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/318263-An-o-Poytzdemon-epistrepsei-apo-to-Belgio-tha-syllephthei ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...