Αξιολόγηση και δόση στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας

Αξιολόγηση και δόση στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας

Η πρόοδος στην ολοκλήρωση του μνημονίου, θα απασχολήσει για ακόμα μία φορά τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup της Δευτέρας.  Σύμφωνα με την ατζέντα, όπως ανακοινώθηκε από τις Βρυξέλλες, η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα τελευταία δύο προαπαιτούμενα (Ελληνικό και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) της τρίτης αξιολόγησης,  του τρίτου προγράμματος προσαρμογής. Η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ήταν προϋπόθεση για την απελευθέρωση της πληρωμής της τέταρτης δόσης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που διατίθεται στο πλαίσιο του προγράμματος. Η δόση θα εκταμιευτεί σε δύο υποδόσεις. Μία της τάξης των 5,7 δις ευρώ, το επόμενο δεκαήμερο και άλλο 1 δις ευρώ τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup, τα θεσμικά όργανα θα ενημερώσουν επίσης τους υπουργούς για την πρώτη αποστολή στην Αθήνα για την τέταρτη αξιολόγηση, η οποία έλαβε χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Προετοιμασίες για τη Διάσκεψη Κορυφής του Μαρτίου

Η Ευρωομάδα θα συνεχίσει τη συζήτησή της για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, ενόψει της συνόδου κορυφής του ευρώ που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Προετοιμασία για διεθνείς συναντήσεις

Τέλος το Eurogroup, θα συζητήσει τις εξελίξεις των πληθωρισμών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών στη ζώνη του ευρώ πριν από τις προσεχείς εαρινές συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/324496-Axiologese-kai-dose-sten-atzenta-toy-Eurogroup-tes-Deyteras ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...