Απάτη στο Facebook: Βρέθηκε η πτήση MH370

Απάτη στο Facebook: Βρέθηκε η πτήση MH370
Ερευνητές ασφάλειας προειδοποιούν για μια νέα απάτη στο Facebook, η οποία εκμεταλλεύεται την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, η οποία απασχόλησε τα μέσα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η απάτη βασίζεται στην ευπιστία των υποψήφιων θυμάτων, αναφέροντας ότι το εξαφανισμένο Boeing εντοπίστηκε τελικά από έναν ναυτικό.

Οι παραπλανητικές δημοσιεύσεις περιέχουν συνδέσμους – links που υπόσχονται στους χρήστες πρόσβαση σε ένα βίντεο από τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Το Hoax-Slayer αναφέρει ότι η εικόνα που συνοδεύει τα posts είναι στην πραγματικότητα από ένα αεροπλάνο των US Airways που συνετρίβη στον ποταμό Hudson το 2009.

Ο συγκεκριμένος τύπος απάτης στοχεύει στην ολοκλήρωση διαφόρων ερωτηματολογίων ερευνών από τα υποψήφια θύματα, με οικονομικό όφελος για τους απατεώνες.

Οι επιτήδειοι αναφέρουν ότι ο ναυτικός που βρήκε το αεροσκάφος έλαβε το ποσό των 5.000.000 δολαρίων, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερα θύματα.

«Οι απατεώνες που δημιουργούν αυτές τις ψεύτικες αναρτήσεις με βίντεο κερδίζουν χρήματα μέσω πονηρών affiliate προγραμμάτων κάθε φορά που ένας χρήστης συμμετέχει σε μια έρευνα.

Και, ξεγελούν τους χρήστες ώστε να κάνουν share τα συγκεκριμένα posts, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των δυνητικών θυμάτων», αναφέρει το  Hoax-Slayer.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...