Απέκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά οι λιμενεργάτες – Έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Απέκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά οι λιμενεργάτες – Έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 16/02/2016 – 15:46

limenergates

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι λιμενεργάτες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι «αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Σε συμβολικό αποκλεισμό των Πυλών του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στον Πειραιά έχουν προχωρήσει από σήμερα το πρωί στις 7 το πρωί έως και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στο λιμάνι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι λιμενεργάτες έχουν απαγορεύσει τη διέλευση των φορτηγών στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι λιμενεργάτες αύριο, Τετάρτη, στις 11:30 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.

Στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ), ενώ τη συμπαράστασή του δήλωσε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οι λιμενεργάτες έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη

Ακόμα, οι λιμενεργάτες της Θεσσαλονίκης προχώρησαν στο κλείσιμο της Λεωφόρου Νίκης.

Όπως αναφέρει το press724, οι λιμενεργάτες έχουν αποκλείσει το δρόμο στην είσοδο του λιμανιού μπροστά από τον «Ερυθρό Σταυρό».

«Πουλάτε τα λιμάνια, πουλάτε το νερό, σε λίγο θα πουλήσετε τον Πύργο τον Λευκό» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα κόμματα.

Φωτογραφία: eurokinissi

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...