Απέρριψε ο Βορίδης τροπολογία για την χρηματοδότηση των Στεγών ΑμεΑ

Απέρριψε ο Βορίδης τροπολογία για την χρηματοδότηση των Στεγών ΑμεΑ

 

Μετά τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη και ο κ. Βορίδης απέρριψε  τροπολογία που θα έδινε λύση στο μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, την οποία είχαν καταθέσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ της ΝΔ.

 

Ακολουθεί ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ με την τροπολογία των τριών βουλευτών για να αρθούν οι ενστάσεις του ΕΟΠΠΥ, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και σχετική  ΚΥΑ.

 

Αθήνα, 5 Αυγούστου 2014

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την άρνηση του Υπουργού Υγείας να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατατέθηκε για την υποστήριξη των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑΜΕΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Από τον Ιανουάριο του 2014 ο ΕΟΠΠΥ αρνείται να υλοποιήσει την ΚΥΑ Δ29α/Φ ΘΕΣΜ (Γ.Π. 26275/1048 ΦΕΚ Β’ 172/2014) των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή του ειδικού νοσηλίου- τροφείου στα Άτομα με Αναπηρίες που διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

 

Η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έλυνε το θέμα και είχε επιρρίψει την ευθύνη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

 

Σήμερα τρεις βουλευτές, ο Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ και οι Γ. Βλάχος και Δ. Χριστογιάννης από τη ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για να αρθούν οι ενστάσεις του ΕΟΠΠΥ για να εφαρμόσει τον νόμο και την ΚΥΑ, να καταβάλει δηλαδή τα νοσήλια. Η τροπολογία τέθηκε υπ’ όψιν του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής και Πρόνοιας το οποίο συμφώνησε.

 

Όμως ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης δεν δέχτηκε την τροπολογία, συνεχίζοντας την παράδοση του προκατόχου του, αλλά έκανε ένα βήμα αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη να ρυθμιστεί το θέμα στο “απώτερο μέλλον”.

 

Μέχρι τότε, κύριε Βορίδη, θα έχουν κλείσει οι μισές ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ και, δυστυχώς, τα Άτομα με Αναπηρίες  θα έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα εξαιτίας των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου σας.      

 

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχο στην αναλγησία του Υπουργείου Υγείας. Η τροπολογία θα επανέλθει στη Βουλή.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...