Απίστευτη καλοκαιρινή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα

Σάββατο 25/06/2016 – 20:33Απίστευτη κακοκαιρί πλήττει από το μεσημέρι του Σαββάτου πολές περιοχές της δυτικής Ελλάδας με κύρια χαρακτηριστικά το χαλάζι, τις καταιγίδες και την έντονη βροχόπτωση.
Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων καθώς πολλά υπόγεια σε σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης πολλά χωράφια και σχεδόν όλοι οι δρόμοι της πόλης!
Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο kafeneio-megalopolis.gr, συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αλλά οι δυνάμεις και τα μέσα που υπάρχουν δεν επαρκούν.
Μάλιστα, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στους χώρους του ΑΗΣ Α΄της ΔΕΗ αλλά και σε κάποια σημεία στο ορυχείο.
Την ίδια ώρα, στην Κεφαλονιά βρέχει ασταμάτητα τις τελευταίες πέντε ώρες, ενώ ο Μετεωρολογικός Σταθμός Φαρακλάτων είχε καταγράψει μέχρι και τις 16.30 56 χιλιοστά βροχής που αντιστοιχούν σε 56 τόνους νερού ανά στρέμμα!
Φωτογραφία από την τοπική ιστοσελίδα kefaloniapress.gr

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία οφείλεται στο φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης».
Το φαινόμενο αυτό δημιουργήθηκε πάνω από την Ιταλία και προκάλεσε ισχυρές καταιγίδες στη γειτονική χώρα και τώρα κινείται ανατολικά, χτυπώντας αυτή την ώρα τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.
Οι βροχές είναι έντονες σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, ενώ ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι πλήττουν τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας.
Το άστατο σκηνικό του καιρού, φαίνεται πως θα διατηρηθεί και τη Κυριακή, όπου σταδιακά και από τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα νησιά του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Έντονη βροχόπτωση στη δυτική Ελλάδα
Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...