Απίστευτοι Τούρκοι: Διαφώνησαν για τον τόπο προσγείωσης των αεροπλάνων και δεν έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Τετάρτη 22/06/2016 – 19:47Το μάτι στους εμπρηστές κλείνουν οι Τούρκοι που εκμεταλλεύονται την δείνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος και προτάσσουν δικαιολογίες… παιδιού δημοτικού σχολείου για να μην στείλουν εναέρια μέσα.
Ειδικότερα, την προσγείωση των τουρκικών πτητικών μέσων, που θα συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, στο κατεχόμενο χωριό Κρήνι ή στη κατεχόμενη πόλη της  Μόρφου προέβλεπε η πρόταση που μετέφερε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με παράλληλη λήψη νερού από τον κόλπο της κατεχόμενης Μόρφου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης “προεδρίας” του ψευδοκράτους, σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί του είπε ότι δεν είχε νόημα η επιμονή για προσγείωση των δύο τουρκικών ελικοπτέρων και του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ενώ δεν ήταν απαραίτητη η προσγείωσή τους στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου.
Όπως αναφέρεται, μετά τις επαφές που είχαν συνεργάτες του με την ομάδα του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί επικοινώνησε την Κυριακή απευθείας μαζί του για να εκφράσει την ετοιμότητά του να στείλει πυροσβέστες για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ ανέφερε ότι μπορεί να ζητήσει και τη συνδρομή εναέριων μέσων την Τουρκίας.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης λέει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ευχαρίστησε και του είπε ότι έχει σταλεί βοήθεια από το Ισραήλ ενώ αναμένεται και η συνδρομή της Ελλάδας, και ότι, εφόσον χρειαστεί, θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση.
Καθώς η πυρκαγιά συνέχισε να βρίσκεται εκτός ελέγχου και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΕ, ο κ. Ακιντζί λέει ότι μίλησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τρεις φορές την Τρίτη, λέγοντας του πως πρέπει να τεθούν στο περιθώριο τα πολιτικά επιχειρήματα και να αντιμετωπιστεί ως ανθρωπιστικό το ζήτημα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...