Απίστευτο! Κάνουν έρανο για να συνταξιοδοτηθεί μια…αγελάδα

Απίστευτο! Κάνουν έρανο για να συνταξιοδοτηθεί μια…αγελάδα

αγελαδα

Τον τίτλο της «ηρωίδας» έχει πάρει μία αγελάδα στην Ολλανδία, η οποία ξέφυγε στο δρόμο για το σφαγείο. Η αγελάδα, που την αποκαλούν «Ερμιέν» έχει βρει καταφύγιο για πάνω από έναν μήνα σε δάσος, προκαλώντας κύμα συμπαράστασης από πολλούς Ολλανδούς που αποφάσισαν να την σώσουν.

Πολλοί είναι μάλιστα εκείνου, που στα social media εκφράζουν τη συμπαράστασή τους ενώ ένα πολιτικό κόμμα έφτασε στο σημείο να ξεκινήσει εκστρατεία χρηματοδότησης για να εξαγοράσει την ελευθερία της.

Χιλιάδες Ολλανδοί προσέφεραν τον οβολό τους ώστε να μπορέσει η Ερμιέν να πάρει «σύνταξη» και να ζήσει σε ένα καταφύγιο για γερασμένα βοοειδή αντί να καταλήξει στον πάγκο του χασάπη… μπριζόλες.

«Μάλλον πανικοβλήθηκε στο φορτηγό προς το σφαγείο. Από τότε, δεν καταφέραμε να την πιάσουμε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κτηνίατρος Έντο Χαμέρσμα. Η Ερμιέν, που είναι 3,5 ετών, το έσκασε μαζί με μια άλλη αγελάδα, η … φίλη της όμως πιάστηκε πολύ γρήγορα κι έτσι έμεινε μόνη. Τα βράδια βγαίνει από την κρυψώνα της και πηγαίνει σε κοντινά βουστάσια ψάχνοντας για τροφή.

Στο Twitter οι χρήστες έφτιαξαν ευφάνταστα χάσταγκ όπως #JesuisHermien (εκ του #JeSuisCharlie) ή #MeKoe («Εγώ, αγελάδα», κατά παράφραση του κινήματος κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo).

Η βασιλική οικογένεια εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην ηρωική αγελάδα: «Πρέπει να σώσουμε την αγελάδα Ερμιέν» και «Ας την αγοράσουμε όλοι μαζί για να την προσφέρουμε την ελευθερία της» έγραψε στο Twitter ο Πίτερ φαν Φολενχόφεν, γαμπρός της πρώην βασίλισσας Βεατρίκης.

Χάρη στο κίνημα αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν περίπου 50.000 ευρώ, αρκετά για να αγοραστεί η αγελάδα από τον ιδιοκτήτη της και να συνεχίσει να βόσκει ελεύθερη στα λιβάδια, σύμφωνα με την εφημερίδα AD. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει πρώτα κάποιος να την πιάσει.

«Δεν μπορώ να την προσεγγίσω για να της ρίξω αναισθητικό. Είναι πολύ στρεσαρισμένη και φοβισμένη, μπορεί να τρομοκρατηθεί και να διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο», προειδοποίησε ο κτηνίατρος που στο παρελθόν είχε σώσει άλλες δύο αγελαδίτσες στον ίδιο οδικό άξονα. «Πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη, να περιμένουμε να φτιάξει ο καιρός και να βγουν τα κοπάδια για βοσκή. Τότε θα πλησιάσει μόνη της τους δικούς της», εξήγησε.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/320063-Apisteyto-Kanoyn-erano-gia-na-syntaxiodotethei-mia-agelada ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...