Απίστευτο: Ξίφος 3.000 ετών ανακαλύφθηκε στη Δανία!

Ξίφος

Ένα ξίφος της Εποχής του Χαλκού, μήκους 82 εκατοστών, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ερασιτέχνες αρχαιολόγους κοντά στην πόλη Svebølle της Δανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου Vestsjælland.

Οι Ernst Christiansen και Lise Therkildsen, κάτοικοι της περιοχής, βγήκαν μια βόλτα σε χωράφι στη δυτική Ζηλανδία,  με τον ανιχνευτή μετάλλων τους, όταν αυτός τους ειδοποίησε για παρουσία αντικειμένου κάτω από το έδαφος.

Σε βάθος μόλις 30 εκατοστών, βρήκαν κάτι που έμοιαζε με τη μύτη ενός ξίφους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης, οι δύο ερασιτέχνες αρχαιολόγοι ξαναέθαψαν το αντικείμενο και  το επόμενο πρωί, ήρθαν σε επαφή με το Μουσείο Vestsjælland. Ο αρχαιολόγος Arne Hedegaard Andersen του Μουσείου συνόδευσε την επόμενη ημέρα τους δυο κατοίκους της περιοχής, αποκαλύπτοντας το αντικείμενο που το Μουσείο χαρακτήρισε ως ένα απίστευτα καλά διατηρημένο ξίφος.

«Το ξίφος είναι σε τόσο καλή κατάσταση ώστε διακρίνονται καθαρά μικρές λεπτομέρειες, ενώ είναι ακόμη αιχμηρό», αναφέρει το Μουσείο στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

1

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους του Μουσείου, το ξίφος χρονολογείται στη IV φάση της σκανδιναβικής Εποχής του Χαλκού ή κάπου μεταξύ 1100 και 900 π.Χ..

Από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, πριν τις εργασίες συντήρησης και καταλογογράφησης, το ξίφος εκτίθεται στο Μουσείο Kalundborg.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...