Απειλές του Τελ Αβίβ προς την Τεχεράνη

Απειλές του Τελ Αβίβ προς την Τεχεράνη

Νέες απειλές προς το Ιράν απηύθυνε το Ισραήλ, θέτοντας αυτή τη φορά στο προσκήνιο την προσπάθεια της Τεχεράνης να αποκλείσει τα στενά Μπαμ παλ Μάντεμπ, στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Αν το Ιράν προσπαθήσει να μπλοκάρει τα στενά του Μπαμπ αλ Μάντεμπ, είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο μ’ έναν διεθνή συνασπισμό και αυτός ο συνασπισμός θα περιλαμβάνει όλες τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ» διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετενιάχου.

Τα στενά Μπαμ παλ Μάντεμπ αποτελούν κρίσιμης γεωπολιτικής σημασίας για το Τελ Αβίβ, το οποίο θεωρεί casus belli οποιαδήποτε προσπάθεια ιρανικής παρέμβασης στην περιοχή.

Οι σχέσεις των δύο χωρών, άλλωστε, είναι τεταμένες εδώ και αρκετούς μήνες, με το θέατρο των συγκρούσεων να λαμβάνει χώρα στη νότια Συρία και τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Οι ιρανικές δυνάμεις, οι οποίες πολεμούν στο πλευρό του Άσαντ, έχουν εμπλακεί πολλάκις σε ένοπλα επεισόδια με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι τελευταίες θεωρούν «απαράδεκτη» την παραβίαση της νεκρής ζώνης στα Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία έχουν καταλάβει από το 1967 κατά τη διάρκεια του αραβο-ισραηλινού πολέμου των «Έξι Ημερών».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/338768-Apeiles-toy-Tel-Abib-pros-ten-Techerane ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...