Απειλή για βόμβα σε δύο αεροσκάφη με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες

ΓΙΑ «ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ                                                               

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Βρυξέλλες, έπειτα από απειλή για βόμβα σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονται στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Βελγίου, Ζάβεντεμ, στο οποίο τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποίησαν πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε από το Όσλο ενώ το δεύτερο, που φέρεται να ανήκει σε Μαροκινή εταιρεία, προσγειώθηκε τελικά στην Τουλούζ.

Σχεδόν παράλληλα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσω της εφαρμογής Telagram καλούσαν «μοναχικούς λύκους» να επιτεθούν στο Βέλγιο, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «στόχο του Ισλάμ».

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «De Morgen» υπάρχουν αναφορές για απειλές σε δύο διαφορετικά αεροσκάφη, τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστό από πού έχουν απογειωθεί.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, λαμβάνονται απαραίτητα μέτρα, ενώ το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας κάνει λόγο για «σοβαρή απειλή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο βελγικό αεροδρόμιο αλλάζουν πορεία και κατευθύνονται σε άλλους αερολιμένες της χώρας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...