Απλά «τρικ» που θα σας γλιτώσουν από την επίθεση ενός άγριου σκύλου (Βίντεο)

Απλά «τρικ» που θα σας γλιτώσουν από την επίθεση ενός άγριου σκύλου (Βίντεο)

Σκύλος

Δύο απλά κόλπα που πρέπει να κάνει κάποιος που δέχεται επίθεση σκύλου, προκειμένου να γλιτώσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, αποκαλύπτει ο εκπαιδευτής Bill Stanton.

Πρόκειται για μία κατάσταση που κανείς δεν θέλει να ζήσει, ωστόσο τελευταία οι επιθέσεις σκύλων γίνονται όλο και συχνότερο φαινόμενο.

Ο Αμερικανός εκπαιδευτής τονίζει ότι κατά την επίθεση ενός σκυλιού το ζώο θα δαγκώσει ή το πόδι του θύματος ή την κοιλιά ή τον λαιμό ή το πρόσωπο, έτσι προτείνει αν κάποιος δεχθεί επίθεση σκύλου να μην κάνει αυτό που ενστικτωδώς του «βγαίνει», δηλαδή να τραβήξει το χέρι του, αλλά να το προτάξει.

Είναι καλύτερα το σκυλί να δαγκώσει το χέρι του θύματος παρά άλλο σημείο, αφού έχοντας δαγκώσει το χέρι το θύμα συνεχίζει να ελέγχει την κατάσταση.

Το δεύτερο κόλπο, που είναι αυτό που προτείνει ο Stanton για να διωχθεί ένα σκυλί που επιτίθεται σε άνθρωπο, είναι το θύμα να σηκώσει τα χέρια πάνω από το κεφάλι και να αρχίσει να φωνάζει, μιμούμενος τη στάση επίθεσης των αρκούδων.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι πιθανό να φοβίσει το σκυλί και να το… αποτρέψει.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/238687-Apla-trik-poy-tha-sas-glitosoyn-apo-ten-epithese-enos-agrioy-skyloy-Binteo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...