Αποδοκιμάζουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Παιδείας την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την εισβολή μελών της ομάδας αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Παιδείας σε κοινή δήλωσή τους εξέφρασαν την προσδοκία ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα διαταράξεων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, τονίζουν ότι «η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η θρησκευτική ειρήνη και γαλήνη και η απρόσκοπτη άσκηση λατρείας της επικρατούσας στην Ελλάδα Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και των άλλων θρησκειών, αποτελούν βασικές εγγυημένες αξίες στη χώρα μας.

Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν αυτή την ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους. Ενώπιον των αυτονοήτων, νομίζουμε οι διευκρινήσεις είναι περιττές, ίσως και ανεπίτρεπτες στις παραμονές μιας δίκης».

Κλείνοντας, οι δύο Υπουργοί επισημαίνουν στην κοινή δήλωσή τους ότι «σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης, την προσδοκία μας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα διαταράξεων».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...