Αποκάλυψη: Γερμανοί και Γάλλοι συμμετείχαν στο ληστρικό καρτέλ

Δευτέρα 30/05/2016 – 17:00Εφημερίδα, ΠρωτοσέλιδοΜΑΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΑΓΡΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΣΤΗΝΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ρόλο στο μαφιόζικο καρτέλ των μεγαλοεργολάβων που έστηνε τους διαγωνισμούς στα μεγάλα δημόσια και δημοτικά έργα είχαν εκτός απ’ τους τρεις διαπλεκόμενους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους και τα γερμανικά και γαλλικά μεγαθήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι γερμανικοί κολοσσοί Χόχτιφ που έφτιαξε το αεροδρόμιο στα Σπάτα, η Ζήμενς που έπαιρνε όλες τις μεγάλες δουλειές, ΟΤΕ, ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων κλπ  και η γαλλική Βίντσι εμπλέκονται άμεσα στο γιγαντιαίο σκάνδαλο, αφού στις χιλιάδες σελίδες των εγγράφων που έχουν κατασχεθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού εμφανίζονται και αυτές να στήνουν τους διαγωνισμούς σε συνεργασία με το καρτέλ των διαπλεκόμενων εργολάβων του Άκτωρα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Αβαξ JP.
Η ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο το μαφιόζικο καρτέλ των ντόπιων και ξένων  εργολάβων υπολογίζεται στο αστρονομικό ποσό των  τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ.
Γι’ αυτό οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, άσκησαν παρασκηνιακά έντονες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, για να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία προκειμένου να πέσουν στα μαλακά η Ζήμενς, η Βίντσι και η Χοχτιφ.
Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προέβλεπε την απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων στο καρτέλ των εργολάβων, στην περίπτωση κατά την οποία πλήρωναν τα πρόστιμα, τελικά απεσύρθη και δεν ψηφίστηκε, χάρις στις αποκαλύψεις μας και την αρθρογραφία μας. Αλλά και για τα μικροποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι εταιρίες των Ελλήνων διαπλεκόμενων κλεφτοεργολάβων μαζί με τους γερμανικούς και γαλλικού κολοσσούς, γίνονται πάλι παζάρια στο παρασκήνιο, αφού ισχυροί κύκλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν, προκειμένου τα πρόστιμα να είναι περιορισμένα και μάλιστα σε πολλές μικρές δόσεις.
Στην επιτροπή ανταγωνισμού υπολογίζουν τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο απ’ τους στημένους διαγωνισμούς στα συγχρηματοδοτούμενα έργα όπως οι αυτοκινητόδρομοι, τα έργα του ΟΣΕ, τα ολυμπιακά έργα και τις υπόλοιπες μεγάλες εργολαβίες, στα ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. Με τα πρόστιμα που κανονικά θα πρέπει να επιβληθούν η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν καν τη δόση των 11 δις ευρώ απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία για να την εγκρίνουν μας υποχρέωσαν σε εξευτελιστικές υποχωρήσεις και υποθήκευση ολόκληρης της περιουσίας του δημοσίου.
Οι λεγόμενοι εταίροι, τα μεγαθήρια των οποίων λήστεψαν το ελληνικό δημόσιο, αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε, γιατί το παλιό πολιτικό σύστημα το οποίο είχαν σε ομηρία, παρέδωσε εκατοντάδες δισεκατομμύρια στα ξένα μεγαθήρια και τους ντόπιους ολιγάρχες που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στις προμήθειες, τα δημόσια έργα, τα εξοπλιστικά και την αγορά φαρμάκων. Αντί να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία των εταιριών που κατάκλεψαν το ελληνικό δημόσιο, απαιτούν προνομιακή μεταχείριση για τα γαλλικά και γερμανικά μεγαθήρια, καθώς επίσης και τους ντόπιους συνεργάτες τους κλεφτοεργολάβους, ακόμη και για τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα τους.  
Ο καυτός φάκελος με τα ντοκουμέντα της μεγάλης ληστείας που συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί απ’ την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία για χρόνια τώρα καθυστερούσε το πόρισμα στους αρμόδιους εισαγγελείς, για να ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις. Οποιαδήποτε συναλλαγή με τους εμπλεκόμενους στο μαφιόζικο καρτέλ, αποτελεί πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό, που ζει σε κατάσταση φτώχειας, πείνας και ανεργίας και να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν.
 Ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πρέπει να απαιτήσει να του παραδοθούν άμεσα οι χιλιάδες σελίδες και τα κρυφά ημερολόγια, που εντοπίστηκαν στη διάρκεια των εφόδων στις μεγάλες τεχνικές εταιρίες, που είχαν στήσει το καρτέλ καθώς και τις τηλεφωνικές μεταξύ τους συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ. Στη δικαιοσύνη πρέπει να περάσει  το σύνολο των στοιχείων που τεκμηριώνουν τη μεγάλη αυτή απάτη. Σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς των μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι απειλούν να σταματήσουν τα έργα στην περίπτωση επιβολής υψηλών προστίμων. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Δικαιοσύνη οφείλουν να διερευνήσουν με ταχύτητα το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο και επίσης οι αρμόδιοι εισαγγελείς καθώς και ο υπουργός Διαφάνειας θα πρέπει να ζητήσουν να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί όλων όσων συμμετείχαν στους ψευτοδιαγωνισμούς και να μπλοκαριστούν οι καταθέσεις που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...