Αποκάλυψη Χατζηνικολάου: Plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου

Πέμπτη 07/07/2016 – 21:30

Σε μια αποκάλυψη που αφήνει έκθετη την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ο Νίκος Χατζηνικολάου, στη διάρκεια της εκπομπής του στον «Real Fm».

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε, επικαλούμενος πηγή που συμμετείχε στις σχετικές συζητήσεις, πως εναλλακτικά σχέδια για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, είχαν συζητηθεί πολύ πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, στην εξουσία και, συγκεκριμένα, στη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου!

Σύμφωνα, μάλιστα, με το σχετικό ρεπορτάζ, η σχετική συζήτηση έγινε ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους αρχηγούς των τριών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που στήριζαν εκείνη την κυβέρνηση. Ηταν η εποχή που ασκούνταν και πάλι ασφυκτικές πιέσεις στη χώρα μας, για πλήρη συμμόρφωση με τις μνημονιακές επιταγές, ενώ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του, για «συντεταγμένη» έξοδο της χώρας μας, από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ του Νίκου Χατζηνικολάου, η συζήτηση δεν προχώρησε, καθώς ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους παριστάμενους αρχηγούς, ότι μια μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, απαιτούσε  προετοιμασία, τουλάχιστον έξη μηνών. Μετά απ` αυτά, θα είχε ενδιαφέρον αν στην Εξεταστική Επιτροπή, που ζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κληθούν, πέραν του τότε πρωθυπουργού και οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετείχαν στη σχετική συζήτηση, δηλαδή ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑΟΣ, καθώς και οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, εκείνη την περίοδο.

Την αποκάλυψη ότι plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου την έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της εκπομπής του στον realfm κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο κ. Χατζηνικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω μία πληροφορία και θα την πω και την έχω από πολιτικό αρχηγό, ότι plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς που μετείχαν τότε, δηλαδή τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Καρατζαφέρη, σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό, ότι συζήτησε το ενδεχόμενο plan b. Ήταν τότε η περίοδος που ο Σόιμπλε μιλούσε για το Grexit. Συζήτησαν τότε plan b, το ενδεχόμενο της δραχμής.

Μάλιστα μαθαίνω ότι ο κ. Παπαδήμος είχε πει τότε ότι “αυτό ρε παιδιά θέλει 6 μήνες προετοιμασία, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα”».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...