Αποκάλυψη βόμβα: Ο Στουρνάρας έμμισθος σύμβουλος της Novartis!

Αποκάλυψη βόμβα: Ο Στουρνάρας έμμισθος σύμβουλος της Novartis!

Ο Στουρνάρας έμμισθος σύμβουλος της Νovartis!

Διώξτε τον αμέσως

Ολόκληρη η αμαρτωλή σύμβαση

ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ που έφτασε στα χέρια των Εισαγγελέων Διαφθοράς καίει στην κυριολεξία τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τινάζοντας στον αέρα τα σενάρια ότι δήθεν το σκάνδαλο Novartis ήταν σκευωρία που στήθηκε για να παγιδεύσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το νέο συγκλονιστικό στοιχείο που βρίσκεται στην κατοχή των αρμόδιων Εισαγγελέων αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είχε ο ίδιος έμμισθη σχέση με τον πολυεθνικό φαρμακευτικό κολοσσό από την περίοδο κατά την οποία ήταν πρόεδρος του ΙΟΒΕ.

Πρόκειται για σύμβαση μεγάλης σημασίας, αφού είχε αναλάβει για λογαριασμό της Novartis να παρουσιάζει σε χώρες που του υποδείκνυε η Novartis την κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Πρόκειται στην ουσία για σύμβουλο διαχείρισης κρίσης του φαρμακευτικού κολοσσού. Μια θέση που απαιτεί πληροφόρηση από κυβερνητικές πηγές καθώς επίσης και από άλλους παράγοντες της οικονομίας και της αγοράς.

Η Novartis για το ρόλο αυτό επέλεξε τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος την επίμαχη περίοδο είχε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με το πολιτικό κατεστημένο, με τραπεζίτες και άλλους πυλώνες της διαπλοκής.

Έτσι εξηγούνται και οι συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που υπέγραψε η σύζυγός του με τη Novartis.

Στην ουσία πρόκειται για πριμοδότηση των υπηρεσιών που προσέφερε ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας στον πολυεθνικό κολοσσό.

Για να μην κινήσει όμως υποψίες υπογράφοντας ο ίδιος συμβάσεις με αστρονομικά ποσά είχε αναλάβει η εταιρεία επικοινωνίας που έστησε η σύζυγός του να εισπράττει τα τεράστια ποσά για δήθεν επικοινωνιακές υπηρεσίες, δηλαδή για αέρα κοπανιστό! Βέβαια η Novartis γνώριζε τις διασυνδέσεις του Γιάννη Στουρνάρα και τη θεαματική εξέλιξή του στον τραπεζικό τομέα αλλά και στην πολιτική. Η σύμβαση ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τη Novartis έληξε το 2011.

Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στην εταιρεία της γυναίκας του, που εξελίχθηκε σε βασική σύμβουλος επικοινωνίας του πολυεθνικού κολοσσού. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας απόκρυψε από τη Βουλή την έμμισθη σχέση που είχε με τη Novartis γεγονός που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Είναι σίγουρο ότι εκτός από τις ποινικές του ευθύνες θα τεθεί πλέον και ζήτημα παραμονής του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου, Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρεία, με τον έμμισθο σύμβουλο να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.

Η σύμβαση

Κατά τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis διήρκεσε έως τις 31/12/2011.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο διοικητής της ΤτΕ ήταν ιδιαίτερα επιθετικός εναντίον της πλειοψηφίας, κάνοντας λόγο για «αισχρές συκοφαντίες». Τελικά, ο ίδιος βρισκόταν στο payroll της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας ως έμμισθος σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προστατευόμενη μάρτυρα, Αικατερίνη Κελέση, ο κ. Στουρνάρας: «Δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, προτού συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork»

Το παραδέχεται ο Στουρνάρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, υποχρεώθηκε χθες τη νύχτα, να παραδεχτεί ότι ήταν έμμισθος υπάλληλος της Novartis! Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, που τόσο καιρό τόνιζε ότι δεν έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο και  ότι τα δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν ήταν ψεύδη, αποκαλύφτηκε ότι ήταν υπάλληλος της εταιρίας και το έκρυβε!

Με μία δήλωση του, προσπαθεί να δώσει απάντηση στις αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι  «αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».

Φυσικά, αν τα «νόμιμα» όπως τα αναφέρει ήταν τόσο καθαρά, γεννάται το ερώτημα, γιατί τα έκρυβε; Ο ίδιος είχε πολλές ευκαιρίες να ξεκαθαρίσει τη θέση του, με κύρια την τοποθέτησή του στη Βουλή, την 21η Φεβρουαρίου. Τότε δήλωνε με έπαρση «βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας», όμως ξέχασε να πει ότι ο ίδιος είχε συνεργασία με την εταιρία που βρισκόταν από τότε στο «μάτι του κυκλώνα».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/325258-Apokalypse-bomba-O-Stoyrnaras-emmisthos-symboylos-tes-Novartis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...