Αποκαλύφθηκε η προδοσία για την καταστροφή της χώρας μας

Αποκαλύφθηκε η προδοσία για την καταστροφή της χώρας μας

«Το πρώτο μνημόνιο φτιάχτηκε για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες» …

Το ομολόγησε ο πλέον αρμόδιος, ο μέχρι χθες πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ

ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ των Ελλήνων δωσίλογων ήταν ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τα καρακόλια της Τρόικας στην Ελλάδα και οι προπαγανδιστές των μνημονίων έφτασαν σε σημείο να τον προτρέπουν με συνθήματα όπως Γερούν γερά… για λήψη και άλλων αντιλαϊκών μέτρων.

Το σύστημα της διαπλοκής, που είχε αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα των τοκογλύφων, χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα τα χρεοκοπημένα κανάλια και τα συγκροτήματα της συμφοράς, που αναγκάστηκαν στην πορεία να βάλουν λουκέτο, αφήνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ φέσι στις τράπεζες και το δημόσιο, νόμιζε ότι τρομοκρατώντας τον ελληνικό λαό θα διασωθεί το ίδιο.

Μόνο που οι δωσίλογοι διαχρονικά είναι μιας χρήσεως και όταν τελειώνει ο προδοτικός ρόλος τους τους βγάζουν την κουκούλα και τους πετάνε στις χωματερές.

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τώρα που έφυγε από πρόεδρος του Eurogroup και δεν είναι αναγκασμένος να παραμυθιάζει τον κόσμο, είπε την αλήθεια για το μνημόνιο.

Μια μεγάλη αλήθεια που συνιστά κόλαφο για τους Έλληνες δωσίλογους και το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι το πρώτο μνημόνιο στήθηκε για να προστατευτούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που είχαν μεγάλη έκθεση στα ελληνικά ομόλογα.

Για να μην μειωθούν τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι τοκογλύφοι διέλυσαν μια ολόκληρη χώρα, οδηγώντας τον ελληνικό λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι, κατάφεραν να αρπάξουν σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας με το κόλπο του υπερταμείου, στο οποίο έχουν περάσει οι ΔΕΚΟ και τα ακίνητα, να ελέγξουν τις τράπεζες και μέσω των κόκκινων δανείων να αρπάξουν τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά εξαιτίας των εφιαλτικών μνημονίων.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε την αλήθεια και οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι έκαναν καλά τη δουλειά τους μεταβάλλοντας την Ελλάδα σε αποικία χρέους για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα πληρώσει για την προδοσία που συντελέστηκε σε βάρος του λαού και της χώρας.

Τα άλλοθι πλέον έχουν τελειώσει και οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το έγκλημα που συντελέστηκε.

Η προδοσία ήταν συνειδητή γιατί όλοι γνώριζαν τη σκοπιμότητα των μνημονίων.

Μετά τις αποκαλύψεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ καθίσταται επιτακτική η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για να διερευνηθούν οι ευθύνες.

Βέβαια υπό άλλες συνθήκες όσοι πρόδωσαν το λαό και ΄τη χώρα θα έπρεπε να οδηγηθούν στο Γουδή.

Ντάισελμπλουμ: Βάλαμε την Ελλάδα στο μνημόνιο για να σωθούν οι ξένοι επενδυτές

Τα μεγάλα λάθη των πρώτων μνημονίων, ομολόγησε κυνικά ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, παρεχόμενος ότι «ο βασικός στόχος κυρίως του πρώτου ελληνικού μνημονίου ήταν να σωθούν επενδυτές εκτός Ελλάδας».

Στο πλαίσιο του τακτικού οικονομικού διαλόγου, στο ευρωκοινοβούλιο, ο Ολλανδός πολιτικός, έδειξε τις μεγάλες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας ότι “ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και για αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in, έτσι ώστε να μην διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων”. 

Απαντώντας στο Ν. Μαριά, τόνισε ότι “επρόκειτο για μια τεράστια κρίση, καθώς κινδύνευε με πλήρη κατάρρευση ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αφήνοντας πολλές χώρες με υψηλό χρέος”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ήταν προτεραιότητα οι λαοί ή διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, αλλά όλες οι κινήσεις έγιναν για να προστατευτεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να αποφευχθεί η πτώση του ντόμινο της κρίσης, που θα συμπαρέσυρε και άλλα ευρωπαϊκά κράτη.  Σε αντιδιαστολή, στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα χρειάστηκαν μόνο 4,5 δις ευρώ για τις τράπεζες καθώς είχε μεγάλη συμμετοχή ο ιδιωτικός τομέας, άρα υπήρχε και άλλος τρόπος, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε στα πρώτα προγράμματα, με το ρίσκο (και τις απώλειες), αντί για τους ιδιώτες να το επωμίζεται ο ελληνικός λαός.  Η συζήτηση απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο κ. Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στα «λάθη» του παρελθόντος και εξήρε το έργο που έχει γίνει στην Ελλάδα. «Από το 2015, η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και προϊόντων», είπε σχολιάζοντας ότι είναι καλές εξελίξεις που οδηγούν στο τέλος του προγράμματος.

Κοντά σε λύση για τα «κόκκινα» δάνεια 

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι «βρισκόμαστε κοντά» σε μια ιδιωτική λύση έτσι ώστε να μη επιβαρυνθούν και πάλι οι φορολογούμενοι, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι στην Ελλάδα γίνονται τα απαραίτητα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δε θα είναι αυτές τα θύματα των πλειστηριασμών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρθηκε στα όσα είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι «Θα προτιμούσα αυτά να μας τα λέγατε και όταν ήσασταν πολύ ισχυρός Πρόεδρος του Eurogroup. Όπως την αλήθεια ότι “με το μνημόνιο και τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν για την Ελλάδα κυρίως σώθηκαν οι τράπεζες”, και όχι οι Έλληνες πολίτες».

Στο τραπέζι η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ 

Ρώτησε τον Ολλανδό πολιτικό, αν επειδή από το δάνειο των 86 δις ευρώ του γ’  προγράμματος ο κ. Ρέγκλινγκ έχει πει ότι ένα μέρος του δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσε να δοθεί για την εξόφληση δανείων, προς το ΔΝΤ για παράδειγμα, που έχουν υψηλά επιτόκια. Απαντώντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι « από οικονομική άποψη το καταλαβαίνω γιατί τα δάνεια του ΔΝΤ είναι πιο ακριβά, ενώ τα ευρωπαϊκά πιο φθηνά. Όταν μιλάμε για θέματα χρέους, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν πολύ αργότερα, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Και αν ολοκληρωθεί επιτυχώς, τόσο το καλύτερο. Θα δούμε τη βιωσιμότητα του χρέους και πιο μακροπρόθεσμα, ώστε να εξετάσουμε τι ακόμα πρέπει να γίνει. Το να μειώσουμε το βάρος του χρέους, είναι μια από τις δυνατότητες που διαθέτουμε. Να αλλάξουμε το πακέτο των δανείων». Επίσης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, είπε ότι «υπάρχει από την άλλη μεριά και το πολιτικό ζήτημα, ότι δηλαδή, θέλουμε να παραμείνει το ΔΝΤ και να παραμείνει και αυτό υπεύθυνο για το ελληνικό πρόγραμμα. Οπότε οριστική απάντηση δεν μπορώ να σας δώσω, εξαρτάται από το Eurogroup».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313052-Apokalyphtheke-e-prodosia-gia-ten-katastrophe-tes-choras-mas ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...