Απολογισμός στοχευμένων έλεγχων για κροτίδες βεγγαλικά και παιδικά αθύρματα στη Δυτική Ελλάδα

Συνελήφθησαν (22) δράστες εκ των οποίων οι (20) για εμπορία και διάθεση κροτίδων και βεγγαλικών
Κατασχέθηκαν (30.000) περίπου παιδικά αθύρματα και (4.000) περίπου  κροτίδες
Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την παράνομη διακίνηση παιδικών αθυρμάτων, κροτίδων και βεγγαλικών στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, συνελήφθησαν από τις (1-4-2015) μέχρι και τις (10-4-2015) από  αστυνομικούς των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας (22) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομη πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής παιδικών αθυρμάτων, κροτίδων και βεγγαλικών.
Αναλυτικότερα, σε βάρος (20) εκ των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία, πώληση και διάθεση κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων, ενώ στους υπόλοιπους (2) για κατοχή κροτίδων.
Από τους παραπάνω (20) δράστες, οι (15) ήταν ιδιοκτήτες η προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, όπως περιπτέρων, παντοπωλείων, καταστήματων δώρων και πωλούσαν εντός των καταστημάτων τους κροτίδες και παιδικά αθύρματα, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής. Οι υπόλοιποι (5) ήταν ιδιώτες που διέθεταν και πωλούσαν παιδικά αθύρματα χωρίς άδεια της αρμόδια αρχής.
Συνολικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες
•       (28.996) παιδικά αθύρματα,
•       (3.810) κροτίδες,
•       (224) πυροτεχνήματα.
Σημειώνεται ότι, φέτος κατά τη περίοδο των εορτών του Πάσχα, δεν αναφέρθηκαν στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τραυματισμοί ή θάνατος από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...