Αποστασία ετοίμαζε ο Μητσοτάκης

Αποστασία ετοίμαζε ο Μητσοτάκης

Κυριάκος

Αλλά δεν βρήκε ευήκοα ώτα! – Ο Κυριάκος δεν ξεχνάει το παρελθόν του…

Την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μεθοδεύει συστηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με πανίσχυρα παράκεντρα εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews», τις τελευταίες μέρες βρίσκονταν σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο αποστασίας… Τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν ύποπτες κινήσεις και σειρά επαφών κάποιων παραγόντων που συνδέονται με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με βουλευτές που ανήκουν σε κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Καλά πληροφορημένη πηγή, διαβεβαίωσε την «kontranews» ότι έγινε απόπειρα οργανωμένης αποστασίας προκειμένου να εμφανιστεί η κυβέρνηση μετέωρη και να δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Βέβαια αυτοί που επιχείρησαν να στήσουν το σκηνικό αποσταθεροποίησης και να οργανώσουν αποστασία απογοητεύτηκαν οικτρά, αφού η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. είναι συμπαγής και κανείς βουλευτής δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς αλλά στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις απελπισίας στις οποίες επιδίδονται παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορεί κάποιοι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν προσωπικές πικρίες ή ακόμα και διαφωνίες με την ακολουθούμενη πολιτική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουν αποστάτες παίζοντας το βρόμικο παιχνίδι της διαπλοκής και της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης εκδηλώθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη μπάζει από παντού, ενώ αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας ενισχύεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η βράβευσή του στο Παρίσι για το πολιτικό σθένος που επέδειξε, από έναν πανίσχυρο οργανισμό που έχει βραβεύσει την Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τον Μακρόν και την Λαγκάρντ ακυρώνει την άθλια προπαγάνδα της ΝΔ, που εμφανίζει τον πρωθυπουργό ως ακατάλληλο να διαχειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα.

Το διεθνές κύρος του Αλέξη Τσίπρα σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τη διαφαινόμενη έξοδο από τα μνημόνια έχει πανικοβάλει τη ΝΔ και το παλαιό πολιτικό σύστημα.

Γι΄ αυτό καταφεύγουν σε πρακτικές εκτροπής και αποσταθεροποίησης. Τα συμφέροντα που συνδέονται με το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για επιβίωση σε μια πτώση της κυβέρνησης, την οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προκαλέσει η Νέα Δημοκρατία, που είναι εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο και στηρίζει το σύνολο της πολιτικής της στο ψέμα και τις κραυγές.

Στην Πειραιώς γνωρίζουν ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας βγάλει τον Σεπτέμβριο τη χώρα από τα μνημόνια και εξασφαλίσει μια σοβαρή συμφωνία για τη μείωση του δημόσιου χρέους, θα κυριαρχεί για δεκαετίες στην πολιτική σκηνή.

Γι΄ αυτό καταφεύγουν σε αθλιότητες, συνωμοσίες και εκτροπές, πράγμα όχι αντίθετο με τις… αρχές και τις καταβολές του νυν αρχηγού της ΝΔ.

Μόνο που είναι ανίκανοι και στα βρόμικα κόλπα, με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες για αποσταθεροποίηση να καταλήγουν σε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές τους.

Πώς στήθηκε η αποτυχημένη ενορχήστρωση αποστασίας από τον Μητσοτάκη

Το απελπισμενο σχέδιο οργάνωσης αποστασίας, από τον Κυριάκο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, είναι ότι ετοιμάζονταν να κάνουν συνάντηση αύριο Παρασκευή, με βουλευτές των ΑΝΕΛ στον απόηχο των στοιχείων που υποτίθεται ότι θα έβγαιναν σήμερα στη Βουλή (αν δεν μετατίθονταν για την Δευτέρα η συζήτηση, λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού στο Παρίσι).

Τηλεφωνούσαν σε βουλευτές των ΑΝΕΛ, τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια για να αποστατήσουν αλλά δεν είχαν ανταπόκριση, γιατί αυτοί αρνήθηκαν.

Προσπαθούσαν να κάνουν σπέκουλα και ζύμωση, με δήθεν απόρρητα έγγραφα. Και πάλι οι βουλευτές δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα…

Μετά, δε, την απόφαση Τσίπρα να σηκώσει το γάντι, τους έπεσαν τα φτερά. Διαλύθηκαν. Και έτσι το Μητσοτακέικο «πραξικόπημα» απέτυχε, εν τη γενέσει του!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/310824-Apostasia-etoimaze-o-Metsotakes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...