Αποσύρθηκαν συμβάσεις που προέβλεπαν πρόστιμα αν οι εργαζόμενοι δυσαρεστούσαν τους πελάτες!

Αποσύρθηκαν συμβάσεις που προέβλεπαν πρόστιμα αν οι εργαζόμενοι δυσαρεστούσαν τους πελάτες!

Με παρέμβαση του ΣΕΠΕ, επιχειρηματίας στην Κω, απέσυρε τις συμβάσεις εργασίας, με εξωφρενικούς όρους και απίστευτες ποινές που ήθελε να υπογράψουν οι εργαζόμενοι του. Στο κείμενο της σύμβασης, περιλαμβάνονταν ποινές και χρηματικά πρόστιμα στους εργαζόμενους, αν δυσαρεστούσαν τους πελάτες!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μετά από καταγγελία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω και παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, επιχείρηση στην Κω απέσυρε ατομικές συμβάσεις εργασίας που είχε παρουσιάσει προς υπογραφή στους εργαζόμενους.

Οι συμβάσεις αυτές περιελάμβαναν όρους που αντέβαιναν στην εργατική νομοθεσία, καθώς προέβλεπαν ποινές και πρόστιμα εις βάρος των εργαζομένων σε περίπτωση δυσαρέσκειας πελατών της επιχείρησης.

Η απόσυρση των συμβάσεων προήλθε μετά από την εργατική διαφορά που διενήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), μεταξύ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω και των εκπροσώπων της επιχείρησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/320892-Aposyrthekan-symbaseis-poy-proeblepan-prostima-an-oi-ergazomenoi-dysarestoysan-toys-pelates ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...