Αποφυλακίστηκε λόγω αναπηρίας ο Φλώρος της Energa

Αποφυλακίστηκε λόγω αναπηρίας ο Φλώρος της Energa

Θύελλα νομικών αντιδράσεων και λάθος μήνυμα, στέλνει  η απόφαση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, προσώπου που πρωταγωνίστησε σε μια – κατά την απόφαση της δικαιοσύνης- από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος του δημοσίου στα χρόνια της κρίσης.

Η είδηση της αποφυλάκισης του καταδικασμένου σε κάθειρξη 21 ετών κατηγορουμένου, τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο έχει με βάση την δικαστική απόφαση απαιτήσεις τουλάχιστον 52 εκατομμυρίων από  ανείσπρακτες οφειλές εξαιτίας των χειρισμών της εταιρίας ENERGA- HELLAS POWER, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις  κυρίως  αν αναλογιστεί κανείς τους λόγους που – φέρεται- να επικαλείται η απόφαση περί αναπηρίας άνω του 67% για ψυχολογικούς λόγους!!! Αυτό βέβαια θα πρέπει να πιστοποιηθεί επισήμως και να δοθούν στη δημοσιότητα οι λόγοι αποφυλάκισης, που κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες στηρίζεται σε έγγραφα περί αναπηρίας!!!

Η αποφυλάκιση εν προκειμένω φέρεται να στηρίζεται στις τροποποιητικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, δηλαδή  του άρθρου 110α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αφορούν την αποφυλάκιση προσώπων που έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας. Συγκεκριμένα με βάση το άρθρο 110Α του ΚΠΔ κρατούμενος που πάσχει από  διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67%  αποφυλακίζεται με όρους, εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

  Εν προκειμένω ο Φλώρος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα του αρμόδιου δημόσιου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα τα οποία κατά την κρίση του οργάνου αυτού συγκροτούν αναπηρία άνω(!!!) του 67%. Το ερώτημα που τίθεται είναι βέβαια τι άλλαξε και οι συγκεκριμένοι δικαστές δέχτηκαν την αποφυλάκιση, τη στιγμή που δεκάδες συνάδελφοί τους του 5μελούς εφετείου Αναστολών είχαν αρνηθεί σε αρκετές περιπτώσεις να αναστείλουν την ποινή που του είχε επιβληθεί τον Φεβρουάριο του 2017, αφού δεν έκαναν δεκτούς τους ίδιους ισχυρισμούς περί ψυχολογικών και άλλων προβλημάτων υγείας!!!! Τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχει ανασταλεί μια άλλη βαριά καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών  για ηθική αυτουργία στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ψυχιατρείο Κορυδαλλού

Ο Φλώρος είχε περάσει τον περισσότερο χρόνο της κράτησής του στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού, παρά το γεγονός ότι ανήκε στις φυλακές Χαλκίδος.Η απόφαση αποφυλάκισης αφορά την ποινή που του είχε επιβληθεί για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία ήταν κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Άλλωστε η υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί είναι μια από τις “σκαστές” υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, στην Ελλάδα της κρίσης. Η χώρα είχε μπει για τα καλά στον αστερισμό των μνημονίων και η κυβέρνηση έκοβε μισθούς και συντάξεις για να ανταπεξέλθει σε βασικές της υποχρεώσεις. Ήταν τότε που θεσπίστηκε το περίφημο χαράτσι που κάθε Έλληνας έπρεπε να πληρώσει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η δικαστική απόφαση

H υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο το 2015 και διήρκεσε 2 χρόνια και 1 μήνα. Οι κατηγορούμενοι σε πρώιμα στάδια της διαδικασίας δήλωσαν πως μπορούν να επιστρέψουν μεγάλα ποσά στο δημόσιο. Ένα παγωμένο βράδυ του Φεβρουαρίου το δικαστήριο επέβαλλε ποινές από 4 έως 21 χρόνια κάθειρξη και χρηματικά πρόστιμα συνολικά 5,2 εκατομμυρίων ευρώ στους 11 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι . Χαρακτηριστικό είναι πως η εκφώνηση της απόφασης διήρκεσε 15 μέρες (σε σπαστές συνεδριάσεις).

Το δικαστήριο έστειλε στη φυλακή 3 καταδικασθέντες ανάμεσά τους και τον   Αριστείδη Φλώρο. Το πρωτότυπο της υπόθεσης ήταν πως πριν κλείσει η εκφώνηση της υπόθεσης ο εισαγγελέας Εφετών Γρ. Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, ζητώντας δηλαδή να τους επιβληθούν ισόβια, καθώς θεώρησε επιεική την απόφαση. Και τα χρήματα τι έγιναν, είναι το ερώτημα: Το Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της ENERGA HELLAS POWER, αποφάσισε  να αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο ποσό 52. 206. 263 ευρώ το οποίο αποτελεί τον ΕΤΗΔΕ, το γνωστό ως “χαράτσι” στα ακίνητα, από το συνολικό ποσό των 120 εκατομμυρίων που έχει δεσμευθεί από τα ταμεία της εταιρίας. Στο δημόσιο αποδίδονται επίσης 5.992.040 ευρώ για το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Επίσης διατάσσει την άμεση απόδοση στους δήμους όλων των εισπρακτέων απαιτήσεων τους από τέλη ύψους 29.813 ευρώ. Το δικαστήριο διέταξε να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 120 εκατ. ευρώ που είναι δεσμευμένο στις τράπεζες από όπου θα εισπράξουν δημόσιο και δήμοι. Η είσπραξη θα γίνει άμεσα, με την καθαρογραφή της απόφασης. Τα υπόλοιπα χρήματα θα παραμείνουν στο Παρακαταθηκών για να διατεθούν όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση, σε ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Αναστολή

Πάντως ο 39χρονος έχει ακόμα μια βαριά ποινή να εκτίσει, καθώς τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Η ποινή των 13 ετών που του είχε επιβληθεί ανεστάλη από το δικαστήριο. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa – Hellas Power, Γιώργο Αντωνόπουλο.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/340652-Apophylakisteke-logo-anaperias-o-PHloros-tes-Energa ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...