Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 28/02/2016 – 13:45

αγρότες

Αποχωρούν συντεταγμένα οι αγρότες από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών Μαγνησίας.

«Μετά από 43 ημέρες αγώνα ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τους συναδέλφους μας, που ενώ εμείς αγωνιζόμασταν για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, αυτοί παρέμεναν αμετακίνητοι στο καναπέ τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγρότες της Χαλκιδικής.

Εξάλλου, αποκλιμακώνουν και αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων έγινε μέσω γενικής συνέλευσης στο μπλόκο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών από τις περιοχές του Αλμυρού, των Φαρσάλων και του Βελεστίνου.

Από εκεί και πέρα, παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τα μέλη του μπλόκου αναμένεται να τηρήσουν το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, κανονίζοντας παράλληλα και άλλες δράσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15:00 – 17:00 και από τις 22:30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί.

Αποκλεισμοί στον Προμαχώνα

Συμβολικούς και περιοδικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούν τα μέλη του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Αποχωρούν οι αγρότες από το τελωνείο των Ευζώνων

Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν και οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τις κινητοποιήσεις στο προσεχές μέλλον.

Αποχώρησαν οι αγρότες από το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου τη χώρας, καθώς οι αγρότες αποσύρουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα.

Στα περισσότερα σημεία της Βόρειας Ελλάδα οι αγρότες αποχώρησαν, ενώ και στα σημεία όπου ακόμα παραμένουν, γίνονται ολιγόωροι συμβολικοί αποκλεισμοί.

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι θα βρίσκονται στις επάλξεις για τη συνέχιση του αγώνα, υπό άλλη μορφή.

Αναστολή των δράσεών τους αποφάσισαν και οι αγρότες στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων.

Αποχώρησαν οι αγρότες από το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου

Αποσύρουν από τα μπλόκα των εθνικών οδών τα τρακτέρ τους οι αγρότες από της Πελοποννήσου, τονίζοντας ωστόσο ότι ο «αγώνας μας για επιβίωση με αξιοπρέπεια συνεχίζεται».

Σε αγωνιστική επιφυλακή η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων

Σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα παραμένει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τονίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με τις «μορφές πάλης που είναι κάθε φορά οι πιο κατάλληλες».

«Παραμένουμε σε  αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα για τη συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης απαιτώντας να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, καλώντας τους αγρότες σε αγωνιστική συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου του Κιλελέρ, την Κυριακή, στις 12:30 το μεσημέρι.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...