Αποχώρηση της ΝΔ από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Αποχώρηση της ΝΔ από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που συγκλήθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος αποχωρώντας, η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέχει ενημέρωση για θέματα που ήταν εκτός της ημερησίας διατάξεως όπως τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στις σχέσεις με την Αλβανία αλλά και για το εάν ισχύουν όσα έχει πει στις καταθέσεις του ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Τζορτζ Παπαδόπουλος.
Ο κ. Κουμουτσάκος παράλληλα, ωστόσο, δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ταχθεί υπέρ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Στη συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης, από τη ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββαίδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και τέλος από την Ένωση Κεντρώων η Ελένη Μαρτσούκου.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/342173-Apochorese-tes-ND-apo-to-Ethniko-Symboylio-Exoterikes-Politikes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...