Απούλητο έμεινε το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου!

Παρασκευή 01/07/2016 – 13:44Lesedi la RonaΧωρίς αγοραστή έμεινε το «Lesedi la Rona» των 1.109 καρατίων, το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι του κόσμου, το οποίο τέθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s την Τετάρτη στο Λονδίνο.
Η μεγαλύτερη προσφορά για το πολύτιμο πέτρωμα έφτασε τα 61 εκατ. δολάρια, απέχοντας κατά 9 εκατ. δολάρια από την εκτιμώμενη αξία του, με αποτέλεσμα να μείνει… στο ράφι.
Το ακατέργαστο διαμάντι έφερε στο «φως» η καναδική εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών Lucara Diamond Corp. τον Νοέμβριο του 2015 στο ορυχείο Karowe στην Μποτσουάνα.
Το Lesedi la Rona («το φως μας» στη γλώσσα Tswana που χρησιμοποιείται στη Μποτσουάνα), έχει μέγεθος μπάλας του τένις και χρονολογείται στα 2,5 με 3 δισεκατομμύρια χρόνια.
Βάσει εκτιμήσεων ειδικών, από το Lesedi la Rona θα μπορούσε πιθανώς να προκύψει το μεγαλύτερο κατεργασμένο διαμάντι υψηλής ποιότητας στον κόσμο.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο οίκος δημοπρασιών παρουσίασε το σπάνιο πέτρωμα στους επισκέπτες των εγκαταστάσεών του στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο Λονδίνο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...