Απόπειρα δολοφονίας του Παλαιστίνιου Πρωθυπουργού

Απόπειρα δολοφονίας του Παλαιστίνιου Πρωθυπουργού

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας όταν σημειώθηκε έκρηξη κατά το πέρασμα μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Ράμι Χαμντάλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Χαμντάλα, όπως και ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάτζιντ Φάρατζ, που επίσης βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή, είναι σώοι, επεσήμανε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκρηξη, η προέλευση της οποίας δεν έχει καθοριστεί, σημειώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή εισερχόταν στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία ο Χαμντάλα πραγματοποιεί σπάνια επίσκεψη.

Ο πρόεδρος της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε «μια δειλή επίθεση» και πρόσθεσε ότι θεωρεί υπεύθυνη για αυτή τη Χαμάς, όπως μετέδωσαν τα επίσημα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, που έχει την έδρα του στη Δυτική Όχθη, ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Γάζα για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων. Ο Χαμντάλα, που συνέχισε κανονικά την επίσκεψή του, δήλωσε ότι τρία οχήματα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, όμως εξέφρασε τη δέσμευσή του στην παλαιστινιακή ενότητα.

Η Χαμάς διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 οπότε εξεδίωξε την Παλαιστινιακή Αρχή από τον θύλακα.

Έπειτα από χρόνια διαφωνιών η Χαμάς δέχθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2017 να παραδώσει τις εξουσίες της στην Παλαιστινιακή Αρχή. Η συμφωνία αυτή είχε γεννήσει πολλές ελπίδες για τη βελτίωση της κατάστασης διαβίωσης στην Λωρίδα της Γάζας, που βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό, αλλά και για μια πολιτική συμφιλίωση μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών ομάδων.

Ωστόσο παρά το μεγάλο διακύβευμα Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και η συμφωνία παραμένει νεκρό γράμμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/324975-Apopeira-dolophonias-toy-Palaistinioy-Prothypoyrgoy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...