Απότομη στροφή στην Ανάπτυξη το 2017 βλέπουν οι Ευρωπαίοι!

Ανάπτυξη

Στροφή στην Ανάπτυξη και μάλιστα απότομη βλέπουν οι Ευρωπαίοι, με αύξηση του ΑΕΠ 2,7% την επόμενη χρονιά! Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η ελληνική  κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι, «βλέπουν»  ανάπτυξη 2,7% το 2017 μετά από επτά χρόνια ύφεσης. Μία πρόβλεψη που στηρίζεται στην αναμενόμενη αύξηση των επενδύσεων και την συνεχιζόμενη ανοδική δυναμική του τουρισμού, όπου συνεισφέρει περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

Κυβερνητικό στέλεχος, που γνωρίζει τα της προετοιμασίας, του προϋπολογισμού του 2017, δήλωσε σχετικά πως την Δευτέρα θα κατατεθεί στην βουλή και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το μνημόνιο,  «η Αθήνα πρέπει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ φέτος και 1,75% το 2017».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζεται ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα υπερβεί τον στόχο, αλλά πιθανότατα το προσχέδιο δεν θα αναφέρει συγκεκριμένο νούμερο».  Αν και έχουν περιοριστεί σημαντικά τα « δίδυμα» ελλείμματα (δημοσιονομικό και ισοζυγίου πληρωμών), το Reuters επισημαίνει ότι τα σκληρά προγράμματα προσαρμογής, περιόρισαν τα αρνητικά αποτελέσματα αλλά υπάρχουν ακόμα σημαντικές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, η οποία  συνεχίζει σε ύφεση με διψήφιο ποσοστό ανεργίας.

Οι προβλέψεις, κάνουν λόγο για μείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης στο 175,8% του ΑΕΠ το 2017 από περίπου 180% που θα κλείσει το 2016.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...