Από σήμερα αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

Δευτέρα 27/06/2016 – 13:20ΟΓΑΆρχισε σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας που περιλαμβάνουν Δωρεάν διακοπές, Δωρεάν Βιβλία κτλ.
Η διαδικασία θα διατηρηθεί μέχρι και τις 16 Ιουλίου, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο απαραίτητος έλεγχος των αιτήσεων από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ.
Η επιλογή των 358.300 δικαιούχων θα γίνει με κλήρωση και η παραλαβή των σχετικών κουπονιών θα γίνει μέσω των ΚΕΠ.
Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας
Τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα κοστίσουν 14,1 εκατ. ευρώ, και είναι τα εξής:
•    Πρόγραμμα  Κοινωνικού Τουρισμού: Αφορά 59.000 δικαιούχους, όταν πέρσι είχε 85.000 (26.000 λιγότεροι ωφελούμενοι λιγότεροι). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: *Εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) για 55.000 άτομα. *Εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) για 4.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και μέχρι πέντε απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού. Έτσι υποκαθίσταται έμμεσα το περσινό πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού, που φέτος εκλείπει.
•    Εκδρομικό πρόγραμμα: Φέτος θα έχει 37.000 δικαιούχους, ενώ πέρσι ήταν 49.000 (διαφορά 12.000 θέσεις). Από αυτούς οι 12.000 θα πραγματοποιήσουν τριήμερες εκδρομές και 25.000 μονοήμερες εκδρομές. Σε σχέση με πέρσι, καταργούνται εντελώς οι διήμερες εκδρομές.
•    Εισιτήρια θεάτρων: Φέτος θα δοθούν 66.000 εισιτήρια θεάτρων, ενώ πέρσι ήταν 90.000 (διαφορά 24.000). 4) Δωρεάν  παροχή βιβλίων: Φέτος θα είναι  175.000 τα άτομα, που θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, ενώ πέρσι ήταν 180.000 (διαφορά 5.000).
Όροι συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού είναι οι εξής:
Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α’), όπως ισχύει, ή να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης ή
Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. –    Να είναι όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα,
ή Να είναι υπάλληλοι ή/ και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ, που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις παροχές του Λ.Α.Ε. και καταβάλλουν μηνιαία ατομική εισφορά, το ύψος της οποίας είναι ίσο με το άθροισμα της ανώτατης μηνιαίας ατομικής εισφοράς των ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών για τον Λ.Α.Ε. και της αντίστοιχης κρατικής επιχορήγησης.
Να είναι μέλη των οικογενειών των αμέσως παραπάνω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα, με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από το δικαίωμα του υπαλλήλου ή/ και συνταξιούχου πρώην υπαλλήλου ΟΓΑ.
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...