Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για αναπληρωτές – ωρομίσθιους

Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για αναπληρωτές - ωρομίσθιους
Απο σήμερα έως και τις 7 Αυγούστου, πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την προκήρυξη , που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, Βορειοηπειρώτες και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οσο αφορά στους υπηκόους χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα έτος από την απόκτησή της, κατά την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων.

Το υπουργείο καθίσταται σαφές, ότι στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών (του σχολικού έτους 2015-16) προσμετρώνται μόρια προϋπηρεσίας όλων των σχολικών ετών, με εξαίρεση τα έτη 2010-2011 και 2011-2012 (για τα οποία δεν προσμετρώνται μόρια προϋπηρεσίας). Το ίδιο ισχύει και για τις προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, στα εκκλησιαστικά γυμνάσια και στα γενικά εκκλησιαστικά λύκεια.

Ορίζεται επίσης ότι εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης και για το επόμενο σχολικό έτος, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Οι διατάξεις αυτές δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ημερολογιακών μηνών, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων και αδυνατούν για το λόγο αυτόν να αναλάβουν υπηρεσία, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που υποχρεούνται να παραιτηθούν προκειμένου να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Στην ιστοσελίδα http://e-aitisi.sch.gr έχει αναρτηθεί αλφαβητικός πίνακας εκπαιδευτικών, κατά κλάδο και ειδικότητα, οι οποίοι διαγράφονται από τους οικείους πίνακες αναπληρωτών του σχολικού έτους 2015-2016, βάσει των ανωτέρω διατάξεων. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, ακόμη και εάν υποβάλουν αίτηση αναπληρωτή, είναι σαφές ότι δεν θα ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών του συγκεκριμένου σχολικού έτους.

Ο διπλασιασμός της μοριοδότησης των προϋπηρεσιών σε δυσπρόσιτα σχολεία και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργούν σε περιοχές με δυσπρόσιτα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ισχύει για προϋπηρεσίες προσφερθείσες α) μέχρι και 30-06-2010 και β) μετά την 01-09-2012.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...