Από την Τετάρτη ακριβαίνουν τα διόδια, λόγω ΦΠΑ

Δευτέρα 30/05/2016 – 22:05ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ                                                                                    Η αύξηση του ΦΠΑ, από το 23% στο 24%, φέρνει νέες αυξήσεις στην τιμή των διοδίων επηρεάζοντας όλες τις συγκοινωνίες, από τα κόμιστρα των ταξί και τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Η αύξηση που θα ισχύσει από 1η Ιουνίου, επιβαρύνει το μέσο αυτοκίνητο 5 με 10 λεπτά του ευρώ, ενώ μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις σε μεγάλα φορτηγά και λεωφορεία.Αν και ο φόρος αυξάνει σε όλη την επικράτεια, τα διόδια σε πολλούς σταθμούς, όπως οι Αφίδνες, στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης και την Εγνατία Οδό, θα παραμείνουν σταθερά!
Η εξαίρεση αφορά τους παραχωρημένους οδικούς άξονες, όπου σε ορισμένους σταθμούς, οι αυξήσεις θα απορροφηθούν. Τέτοια παραδείγματα είναι τα διόδια Αφιδνών όπου η τιμή θα παραμείνει στα 3,25 ευρώ για το μέσο Ι.Χ. και της  Τραγάνας  στα 3,80 ευρώ. Το ίδιο θα ισχύσει και για την  Εγνατία Οδό, που παραμένει στο Δημόσιο,  ενώ από την άλλη πλευρά, θα αυξηθεί
0.05 ευρώ στα μετωπικά διόδια Θήβας  και από τα 3,80 θα διαμορφωθεί στα 3,85 ευρώ.
Οι εταιρίες διαχειρίσεις των οδικών αξόνων, έχουν ανακοινώσει τις νέες τιμές, με την Νέα Οδό, να τονίζει σε ανακοίνωσή της, πως  «τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου προς 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί προσαρμογή των διοδίων τελών λόγω αύξησης του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ)».
Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης-Μορέας η αύξηση θα φτάσει τα 5 λεπτά, ενώ στην Ολυμπία Οδό τα 10 λεπτά.
Σημαντική διαφορά θα δουν οι οδηγοί, στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», όπου η αύξηση ξεκινά από 10 σεντς και φτάνει μέχρι το 1 ευρώ για τα  μεγάλα λεωφορεία.
Για τα επιβατικά Ι.Χ., η διέλευση αυξάνεται από 13,20 ευρώ στα 13,30 ευρώ, ενώ οι αυξήσεις θα περάσουν και στις εβδομαδιαίες κάρτες, τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής και το «Γέφυρα e-pass».
Σύμφωνα με την εταιρεία, λόγω της ευρείας αποδοχής του συνδρομητικού – εκπτωτικού προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ e-pass», από την 1η Ιουνίου αποσύρονται η μηνιαίες κάρτες 10 διελεύσεων για επιβατικά Ι.Χ. και για φορτηγά 2 αξόνων, όπως και η εβδομαδιαία και η μηνιαία κάρτα των δέκα διελεύσεων για φορτηγά 3ων,4ων και 5 αξόνων και πάνω.
Για τις κάρτες που έχουν ήδη πωληθεί, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2016.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...