Από τον Κονγκό στην Μυτιλήνη μέσω Τουρκίας και… πάλι πίσω

Από τον Κονγκό στην Μυτιλήνη μέσω Τουρκίας και… πάλι πίσω

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 03/04/2016 – 18:38

Από τον Κονγκό στην Μυτιλήνη μέσω Τουρκίας και... πάλι πίσω

Μετανάστες από χώρες όπως το Κονγκό, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν θα είναι στους πρώτους που θα επαπατριστούν και θα αποχωρίσουν από τη Μυτιλήνη το πρωί της Δευτέρας -ημέρα που ξεκινά η εφαρμογή της συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο ποιοι θα επαναπροωθηθούν τις επόμενες ημέρες αφού και στη Μυτιλήνη δεδομένου ότι καταγράφεται μαζική υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων περίπου 2.000 άτομα από τους ευρισκόμενους στο hotspot έχουν προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Στη Μυτιλήνη έχουν φτάσει ή θα φτάσουν τις επόμενες ώρες περίπου 350 αστυνομικοί της Frontex από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία προκειμένου να συνδράμουν στην εφαρμογή του σχεδίου επαναπροώθησης μεταναστών στο Δικελί της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, όμως, εκεί (σ.σ. στο Δικελί) πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση που οργάνωσε ο τοπικός Δήμος με βασικό αίτημα την υπεράσπιση του τουριστικού και αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής.

Σήμερα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία LIMAK που διαχειρίζεται το λιμάνι του Δικελί έστειλε επιστολή στις τοπικές αρχές με την οποία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη χρήση του λιμανιού ως σημείο αποβίβασης επαναπροωθούμενων μεταναστών.

Όπως υποστηρίζει το επόμενο διάστημα πρόκειται να δέσουν στο λιμάνι του Δικελί 30 κρουαζιερόπλοια κάτι που φυσικά όπως λέει δεν θα γίνει αν αποβιβάζονται επαναπροωθούμενοι μετανάστες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...