Από το 2005 είχε να μείνει αήττητη με τους αιώνιους η ΑΕΚ

Από το 2005 είχε να μείνει αήττητη με τους αιώνιους η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά ύστερα από 24 χρόνια. Αναμφίβολα, τα αποτελέσματα στα ντέρμπι έπαιξαν το δικό τους ρόλο και κατέδειξαν και τη δυναμική της Ένωσης.

Χαρακτηριστικό είναι πως έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να μη χάσει σε ντέρμπι με τους αιώνιους αντιπάλους της, ενώ δεν γνώρισε την ήττα ούτε από τον ΠΑΟΚ φέτος, έστω και αν το ντέρμπι της Τούμπας το πήρε 0-3 στα χαρτιά λόγω του ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Την σεζόν 2004-05, κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (85′ Λυμπερόπουλος), έχοντας τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, έφερε ισοπαλία με γηπεδούχο το “τριφύλλι” στη Λεωφόρο (0-0), ενώ με τον Ολυμπιακό έμεινε στο 0-0 στο ΟΑΚΑ και απέσπασε 1-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη.

Φέτος, η ΑΕΚ νίκησε δυο φορές τον Ολυμπιακό (3-2, 1-2), πήρε ισοπαλία στο 94′ στη Λεωφόρο με το γκολ του Λιβάγια απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-1), για να τον νικήσει χθες (1/4) με 3-0 και να κάνει άλμα τίτλου.

Παράλληλα, οι “κιτρινόμαυροι” του Μανόλο Χιμένεθ έμειναν αήττητοι για 18ο αγώνα πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας τη σχετική επίδοση της περιόδου 1989-90, αλλά σε σχέση με τότε μετράει 14 νίκες έναντι 12. Βέβαια, απέχει ακόμα από τις 31 αγωνιστικές δίχως ήττα την σεζόν 1977-78.

Τέλος, το γκολ του Ροντρίγκο Γκάλο ήταν το πρώτο του στο πρωτάθλημα έπειτα από σχεδόν τρεις σεζόν. Συγκεκριμένα, . Έχει δυο γκολ στο Κύπελλο στο διάστημα αυτό, αλλά στη Super League δεν είχε καταφέρει να σκοράρει από τότε.

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/327277-Apo-to-2005-eiche-na-meinei-aettete-me-toys-aionioys-e-AEK ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...