Από 8/1/2018 οι αιτήσεις για την «αναγέννηση» των δημοτικών ακίνητων

Από 8/1/2018 οι αιτήσεις για την «αναγέννηση» των δημοτικών ακίνητων

Με το νέο έτος θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα   «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας». Μέσω αυτού θα αντλείται χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την ανάδειξη των ακινήτων που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι δήμοι. Οι αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν από την 8η  Ιανουαρίου 2018.

«Με το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτούμε την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των δήμων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, για να προσθέσει  ότι πρόκειται για «κτίρια που παρέμεναν αδρανή και επιβάρυναν οικονομικά τους δημότες θα μετατραπούν σε σημαντικές εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και σε νέες πηγές εσόδων για τους δήμους».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «πρόκειται για δράση που συνδυάζει αρμονικά τη διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών εμβληματικών κτιρίων με την οικονομική ανάπτυξη, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής».

Ο ίδιος σε  δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως, στη νέα προγραμματική περίοδο επικεντρώνουμε σε μικρά και μεσαία έργα στους δήμους όλης της χώρας που αναβαθμίζουν τις υποδομές τους και ενισχύουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών οικονομιών».

Το πρόγραμμα αντλεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ και ο κ. Χαρίτσης τόνισε σχετικά, πως «για τη χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων κινητοποιούμε τόσο τους πόρους του ΕΣΠΑ όσο και εκείνους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, αναπτύξαμε στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο Ταμείο Υποδομών, ενώ εξασφαλίσαμε και πρόσθετα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Η πρόσκληση του προγράμματος θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα και αναμένεται να προβλέπει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, με μέγιστη χρηματοδότηση ανά πρόταση, 2.500.000 ευρώ και μέχρι και το 100% του κόστους. Το ποσοστό θα καθορίζεται ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309371-Apo-8-1-2018-oi-aiteseis-gia-ten-anagennese-ton-demotikon-akineton ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...