Απώλειες για τα ελληνικά ομόλογα, λόγω αβεβαιότητας

Απώλειες για τα ελληνικά ομόλογα, λόγω αβεβαιότητας

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 04/04/2016 – 22:27

Απώλειες για τα ελληνικά ομόλογα, λόγω αβεβαιότητας

 Οι αποκαλύψεις  για το ΔΝΤ στρεσάρουν τις αγορές!

Ο σάλος των αποκαλύψεων του Wikileaks,  που αρχικά δημιούργησε αβεβαιότητα για την εμπρόθεσμη, βάση των στόχων που έχουν τεθεί (Eurogroup 22 Απριλίου), ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, κατέγραψε σημαντικές παράπλευρες απώλειες στις αγορές, με σημαντική αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου αυξήθηκε κατά  2%, σημειώνοντας υψηλό μηνός.  Επίσης, αρνητικές ήταν οι συνέπειες και για το 10ετή τίτλο,  που κινήθηκε στα επίπεδα λίγο κάτω από το 9%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που συγκέντρωσε τις απόψεις οικονομολόγων και αναλυτών της αγοράς, η αύξηση των επιτοκίων  είναι η άμεση αντίδραση της αγοράς, με τον Στιούαρτ Κούλβερχαους (Stuart Culverhouse),  επικεφαλής οικονομολόγο στην Exotix, «Οι αγορές είναι νευρικές, καθώς θα μπορούσε να υπάρξει καθυστέρηση στην πρόοδο της αξιολόγησης ή να οδηγήσει σε κάτι πιο σημαντικό (.) Δεν νομίζω ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για μια χρεοκοπία βραχυπρόθεσμα, αλλά εάν υπάρξει έλλειψη χρηματοδότησης, τότε θα υπάρξει προβληματισμός».

Τα στοιχεία της αγοράς, φέρνουν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, σε υψηλά με την απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου να αυξάνονται κατά 26 μονάδες βάσης  και τα διετή  κατά 0,2% στο 11,15%.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...