Απ. Κατσιφάρας: Κανένας συμπολίτης μας χωρίς στέγη – Εστάλη στον πρωθυπουργό η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής), καθώς και στους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης – Τουρισμού και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας – Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εστάλη από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου η απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και αφορά την ένταξη της πρώτης κατοικίας στα ακατάσχετα της αναγκαστικής εκτέλεσης προς είσπραξη οφειλών.

Όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ώστε να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση για να καταστεί ακατάσχετη οριστικά η πρώτη κατοικία, ενώ επίσης θα πρέπει να τροποποιηθεί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να υπάρξει διασφάλιση.

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας συμπολίτης μας δίχως να έχει στέγη. Θα πρέπει επιτέλους να παύσει η ανησυχία, ο φόβος και η απελπισία στους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων ή μικρομεσαίων επαγγελματιών, αφού η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών θα ανοίξει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Για το θέμα η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε μια ιστορική απόφαση. Ζούμε σε μια εποχή που το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν νομοθετεί ελεύθερα αλλά κατόπιν εγκρίσεως των δανειστών της χώρας μας. Όμως πρέπει κάποιος να ορθώσει ανάστημα και αυτό μπορεί να το κάνει η Αυτοδιοίκηση. Αν δεν λυθεί οριστικά με νομοθετική ρύθμιση το θέμα του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας θα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα εικόνες αποκάλυψης στην κοινωνία μας. Δεν πρέπει να   επιτρέψουμε να εξωθούν συμπολίτες μας από το σπίτι τους ούτε στους καιροσκόπους να κερδοσκοπούν σε κατοικίες οικογενειών. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στον πολίτη και να μην επιτρέψει να χαθεί η πρώτη κατοικία από κάθε οικογένεια αυτής της χώρας».

Καταλήγοντας ο Απ. Κατσιφάρας συμπλήρωσε: «Αν τυχόν αρθεί η αναστολή των πλειστηριασμών θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερες δοκιμασίες στους πολίτες και θα τεθεί σε κίνδυνο το ιερό, το στοιχειώδες , το αυτονόητο, το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της στέγης».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...