Απ. Κατσιφάρας: Να παραχωρηθεί το πλατανόδασος Δαφνών στο Δήμο Πατρέων

Την παραχώρηση του πλατανόδασους στη θέση Δάφνες στο Δήμο Πατρέων ώστε να συντηρηθεί, καθαριστεί και αξιοποιηθεί, ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο και την Διοικήτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας σημειώνει πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να προστατευθεί το αυτοφυές πλατανόδασος, 60 περίπου στρεμμάτων, που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΟΑΕΔ μετά την κατάργηση του ΟΕΚ και το οποίο αποτελεί έναν πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου.

Στόχος αυτής της παρέμβασης είναι να αποδοθεί προς όφελος των πολιτών, μία προτεινόμενη λύση την οποία, εκτός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υποστηρίζουν τόσο ο Δήμος Πατρέων, όσο και η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης σημειώνει στην επιστολή: «Το συγκεκριμένο δάσος έχει χαρακτηριστεί ως παρόχθια και παραθαλάσσια έκταση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με σημαντική χλωρίδα και πανίδα, και αποτελεί έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Πάτρας. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η συντήρηση και ο καθαρισμός του συγκεκριμένου χώρου είναι πλημμελής και βασίζεται κυρίως στην εθελοντική δράση κατοίκων της περιοχής, του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλία Προαστίου Πατρών «Η Δράση», του Πανεπιστημίου Πατρών που ασχολείται με την χλωρίδα και την πανίδα και λοιπών φορέων και οργανώσεων. Δεδομένης, της υψηλής αξίας που έχει ο συγκεκριμένος χώρος για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πάτρας, προτείνουμε την παραχώρησή του για ορισμένο χρονικό διάστημα στο Δήμο Πατρέων, με ανάλογο τρόπο, όπως είχε γίνει η παραχώρηση της πλαζ της Αγυιάς από τον ΕΟΤ».

Και καταλήγει ο Απ. Κατσιφάρας λέγοντας πως «μια τέτοια λύση, αφενός, θα απαλλάξει τον ΟΑΕΔ από αρκετά χρήματα που δαπανά σήμερα για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου, αφού τις ενέργειες αυτές θα εκτελεί ο Δήμος Πατρέων με τον εξοπλισμό και το προσωπικό που διαθέτει και αφετέρου, θα διασφαλίσει τη βιώσιμη αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου προς όφελος των κατοίκων της Πάτρας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διαφύλαξή του από κακόβουλες καταστροφικές ενέργειες ορισμένων και την προστασία του περιβαλλοντικού του αποθέματος».

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...