Απ. Κατσιφάρας από τον Πύργο: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας»

«Ξεκινάμε την προεκλογική μας εκστρατεία με εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, με ήρεμη τη συνείδησή μας και με την σταθερή πίστη ότι στα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε την ολοκλήρωση των έργων που τρέχουν ενώ θα έχουμε ακόμα περισσότερες αναπτυξιακές ευκαιρίες».

Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος, ανακοίνωσε και στην Ηλεία την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», έχοντας στο πλευρό του τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην αίθουσα του συνεντεύξεων του Διοικητηρίου Ηλείας στον Πύργο, ο κ. Κατσιφάρας παρουσίασε το μέχρι τώρα έργο που έχει γίνει στην περιοχή από την Περιφερειακή Αρχή, για τις εργολαβίες που είναι ενταγμένες, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ολοκλήρωσης, ενώ μίλησε για τη εξέχουσα σημασία της Αρχαίας Ολυμπίας για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αρχικά, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε ειλικρινώς και εγκαρδίως τους Ηλείους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη Χαραλαμπο Καφύρα και τον πρώην πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Παναγιώτη Πλατανιά, οι οποίοι με τη γνώση, την εμπειρία και τις καίριες παρεμβάσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ηλείας, ενώ μίλησε με θερμά λόγια και για τους Ηλείους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που η κριτική τους στάση «βοήθησε να οδηγηθούμε σε σωστότερες επιλογές».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους δημάρχους της Ηλείας για τους οποίους ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε: «Είχαμε μια συνεχή και άριστη συνεργασία στα ζητήματα των αστικών αναπλάσεων και όχι μόνο. Δουλέψαμε με όλους, χωρίς διακρίσεις και προτιμήσεις και νομίζω πως είχαμε μια καλή και γόνιμη συνεργασία».

Συνεχίζοντας, παρουσίασε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, έναν σημαντικό άνθρωπο, γνωστό στην τοπική αυτοδιοίκηση: «Τον Γιώργο τον ξέρετε καλά και τον τιμήσατε ξεχωριστά στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Ανταποκρίθηκε πλήρως στην εντολή που του δώσατε τόσο ως Αντιπεριφερειάρχης όσο και ως πολιτικό στέλεχος της Περιφέρειας. Είμαι βέβαιος ότι στα χρόνια που έρχονται θα γράψει τις δικές του λαμπρές σελίδες ως αντιπεριφερειάρχης Ηλείας».

 

Ιδιαίτερη αναφορά στα έργα της Ηλείας

Ο Απ. Κατσιφάρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ολοκλήρωσης και συγκεκριμένα:

Βελτίωση της οδού που συνδέει την Κυλλήνη με την Εθνική οδό Πατρών-Πύργου (προϋπ. 9,6 εκατ. ευρώ), βελτίωση της εθνικής οδού που συνδέει τη Δάφνη με την 111 (προϋπ. 7 εκατ. ευρώ), βελτίωση της επαρχιακής οδού Κρέστενα-Ανδρίτσαινα-Επικούρειος Απόλλωνας (προϋπ. 13,4 εκατ. ευρώ), κατασκευή της οδού Λαστέϊκα-παράκαμψη Αγίου Ιωάννη-Κατάκωλο (προϋπ. 10,8 εκατ. ευρώ), εκτέλεση εργασιών στο λιμάνι τα Κατακόλου για επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος και για επέκταση προσήνεμου μόλου και του κεντρικού προβλήτα (προϋπ. 11,3 εκατ. ευρώ), ολοκλήρωση έκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου (προϋπ. 1,6 εκατ. ευρώ), αστική ανάπλαση στην «Υψικάμινο» και στο πάρκο Ξυστρή του Δήμου Πύργου (προϋπ. 4 εκατ. ευρώ), μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμός πολυδύναμου ιατρείου Λεχαινών (προϋπ. 2,2 εκατ. ευρώ), διευθέτηση κοίτης Σοχιάς στο Δήμο Ήλιδας (προϋπ. 1,8 εκατ. ευρώ), ανέγερση 2ου Λυκείου Αμαλιάδας (προϋπ. 2,5 εκατ. ευρώ), εργασίες στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου (προϋπ. 3,5 εκατ. ευρώ), προμήθεια εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Πύργου (προϋπ. 4,9 εκατ. ευρώ), ολοκληρωμένη παρέμβαση για την τοπική ανάπτυξη της Γαστούνης (προϋπ. 1,2 εκατ. ευρώ), ολοκληρωμένη παρέμβαση για την τοπική ανάπτυξη Αρχαίας Ολυμπίας (προϋπ. 1,3 εκατ. ευρώ), ανάπλαση αποθηκών ΑΣΟ στα Λεχαινά (προϋπ. 1 εκατ. ευρώ), κατασκευή Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Γαστούνη (προϋπ. 735.000 ευρώ).

«Οι αριθμοί λένε τις δικές τους αλήθειες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Εδώ υπάρχει ένα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και που σήμερα αναφέρθηκα σε  ένα μόνο μέρος του. Αυτό το έργο μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε χρήση. Κι αυτό που ζητάμε σήμερα από τους πολίτες της Ηλείας είναι να μας δώσουν καθαρή εντολή για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση αυτών των έργων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως όλα αυτά δεν αρκούν για να ξεφύγουμε από την υποανάπτυξη, όμως «η δουλειά που έγινε την προηγούμενη τριετία δίνει το μέτρο, τον τόνο και την κατεύθυνση».

Επιπλέον, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για την αίσθηση «ιστορικής αντιπαλότητας» που διατηρεί η Ηλεία με την Αχαΐα, θεωρώντας πως η Πάτρα κάνει κουμάντο και «ρίχνει» τους Ηλείους: «Τα πεπραγμένα μας είναι διάφανα σαν το καθαρό νερό. Και δεν υπάρχει ούτε μια πράξη, ούτε μια κατανομή, ούτε μια στιγμή που να δικαιολογεί επί των ημερών μας αυτήν την εντύπωση. Για τον Κατσιφάρα δεν υπάρχουν Αχαιοί, Ηλείοι, Αιτωλοακαρνάνες, υπάρχει μόνο η Δυτική Ελλάδα,  αυτό το αποδείξαμε στην πράξη και γι’ αυτό νοιώθω πραγματικά υπερήφανος».

 

«Αναλαμβάνω δημόσια δέσμευση: Η Ολυμπία Οδός θα φτάσει στην Τσακώνα»

Ο υπ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» μίλησε και για τους σκληρούς αγώνες που έχουν δοθεί ώστε να μην ματαιωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το έργο ξεκίνησε αλλά μισό. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Ολυμπία οδός που φτάνει μέχρι την Πάτρα κι αφήνει απέξω τη Δυτική Αχαΐα και ολόκληρη την Ηλεία δεν υπάρχει. Σήμερα, εδώ μπροστά σε όλους αναλαμβάνω μια ισχυρή και δημόσια δέσμευση. Η Ολυμπία οδός θα φτάσει στην Τσακώνα» και συμπλήρωσε: «Θα διαπραγματευτούμε σκληρά με κυβέρνηση και παραχωρησιούχους. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Θα αξιοποιήσουμε πόρους του επόμενοι ΕΣΠΑ. Θα συνδυάσουμε όλες τις πιθανές δυνατότητες αλλά ένα είναι το σίγουρο. Στη διάρκεια της επόμενης θητείας μας η Ολυμπία οδός θα βρίσκεται στην Τσακώνα, τελεία και παύλα. Ένα και μόνο έργο να γίνει, θα είναι αυτό».

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο Απ. Κατσιφάρας, αναφέρθηκε και στο ισχυρότερο διαχρονικό σύμβολο του ελληνισμού, στο σύμβολο παγκόσμιας εμβέλειας, την Αρχαία Ολυμπία.

«Περί την Αρχαία Ολυμπία συνήθως δίνουμε αμυντικούς αγώνες. Να μην μας πάρουν αυτό, να μην μας αφαιρέσουν το άλλο, να μην μας μειώσουν το επόμενο. Πρέπει να κινηθούμε σε μια άλλη ρότα, να πάψουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι το εξής: Πρέπει να χαράξουμε και ν’ ακολουθήσουμε μια πορεία όπου η Αρχαία Ολυμπία δεν θα ακολουθεί, αλλά θα προηγείται και θα ηγείται στις εξελίξεις. Η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι για διαμαρτυρίες, αλλά για το ρόλο του πρωταγωνιστή» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

 

Γ. Γεωργιόπουλος: «Τρεις οι βασικοί μας άξονες για την Ηλεία»

Από την πλευρά του, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σημείωσε πως ο απολογισμός των τριών ετών έχει πλέον θετικό πρόσημο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μάθαμε από τα τυχόν λάθη μας, έχουμε σχέδιο και δικαιούμαστε μία δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσουμε το έργο που έχει ξεκινήσει από τότε που αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια. Και αυτή την τριετία έγινε έργο στην Ηλεία».

Και συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιόπουλος: «Θέλουμε στοχευμένα με κριτήριο τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του τόπου. Τρεις είναι οι βασικοί μας άξονες και προτεραιότητες. Πρώτον είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, δεύτερος ο Σιδηρόδρομος και τρίτος ο πρωτογενής τομέας και φυσικά θα πρέπει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό μας».

 

Η σημερινή συνέντευξη που παρεχώρησαν ο κ. Κατσιφάρας και ο κ. Γεωργιόπουλος στον Πύργο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία υποψηφίων, συνεργατών, στελεχών και φίλων της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Π.Δ.Ε. Παναγιώτης Πλατανιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσο, καθώς και στελέχη του Φορέα, πρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων, ο πρόεδρος ΤΕΕ Ηλείας Βασίλης Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Δημήτρης Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Σάκης Μπουλούτας, πρόεδρος Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου Στέφανος Γιακουμέλος, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, νυν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό, στελέχη της Περιφέρειας κ.α.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...