Αργεντινή: Στο νοσοκομείο η πρόεδρος Κρ. Κίρχνερ

Αργεντινή: Στο νοσοκομείο η πρόεδρος Κρ. Κίρχνερ
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο και εισήχθη σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση ύστερα από διαδοχικά προβλήματα υγείας που έχουν αναγκάσει την πρόεδρο να μένει μακριά από τη δημόσια ζωή.
“Έπειτα από μώλωπα στο επίπεδο του αριστερού αστραγάλου, η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ υπέστη κάταγμα”.

Η διάγνωση αυτή απαιτεί “ακινησία, συμπτωματική θεραπεία και παρακολούθηση”, ανακοίνωσε η ομάδα των θεραπόντων ιατρών της προέδρου.

Η 61 ετών πρόεδρος υποβλήθηκε σε εξετάσεις σε νοσοκομειακό κέντρο στο βόρειο Μπουένος Άιρες για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού.

Η Κίρχνερ είχε ένα ατύχημα στο σπίτι της στη νότια επαρχία Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο του Ρίο Γκαλιέγκος, της πρωτεύουσας της επαρχίας, αλλά δεν υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις λόγω προβλημάτων στη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου, σύμφωνα με τη διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη Opi Santa Cruz.

Η Κίρχνερ δεν συμμετέχει σε καμιά δημόσια εκδήλωση εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Τον Νοέμβριο είχε νοσηλευτεί λόγω εντερικής λοίμωξης που την κράτησε εκτός του προεδρικού μεγάρου και ήταν αιτία να ακυρωθεί η συμμετοχή της στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Αυστραλία.

Η πρόεδρος εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια την Τρίτη για να εκφωνήσει ομιλία στο Μπουένος Άιρες.

Τον Μάρτιο, η Κίρχνερ είχε υποστεί διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο στη Ρώμη στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στο Βατικανό και αναγκάστηκε να φορέσει ορθοπεδικό παπούτσι κατά τη συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η Κίρχνερ που εξελέγη το 2007 και επανεξελέγη το 2011, αναμένεται να αφήσει τον προεδρικό θώκο μετά τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2015.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της, η Κίρχνερ έχει διακόψει τέσσερις φορές τις δραστηριότητές της, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Στα τέλη του 2013, είχε υποβλήθηκε σε εγχείριση έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...