Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος για τους πλημμυροπαθείς

Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος για τους πλημμυροπαθείς

Εντός δύο ημερών προβλέπεται να αρχίσει η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στα πλημμυροπαθή νοικοκυριά της δυτικής Αττικής, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσθετης αποζημίωσης των νοικοκυριών, θα ακολουθήσει η διαδικασία για την πρόσθετη αποζημίωση των επιχειρήσεων. Και επισήμανε ότι «έχουν ήδη ολοκληρωθεί με τη συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών σε ελάχιστο χρόνο όλες οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών». Επιπλέον, σημείωσε ότι την Τρίτη εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του επιδόματος των 5000 ευρώ στα νοικοκυριά και των 8000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Και, σήμερα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών έχουν ξεκινήσει να δέχονται τις αιτήσεις των πληγέντων στο Δημαρχείο της Μάνδρας και στο ΚΕΠ της Νέας Περάμου. Επίσης σε ό,τι αφορά το συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία την περασμένη Παρασκευή να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία εκπόνησης πενταετούς σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στήριξης από την Επιτροπή. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζανακόπουλος, το σχέδιο αυτό αλλά και μια συνολική δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της περιοχής θα συζητηθούν αναλυτικά με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο που θα διοργανώσει η κυβέρνηση στην Ελευσίνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Μητσοτάκης: να δοθεί άμεσα το βοήθημα στους κατοίκους της Μάνδρας

«Υπάρχουν ευθύνες για τα αντιπλημμυρικά έργα και είναι προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν άμεσα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Μάνδρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να δοθεί – χωρίς γραφειοκρατία – το συντομότερο δυνατό το οικονομικό βοήθημα που δικαιούνται οι κάτοικοι της Μάνδρας. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψή του στη Μάνδρα από την ήμερα που σημειώθηκαν οι φονικές πλημμύρες, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη δήμαρχο Μάνδρας Γιάννα Κριεκούκη και πολίτες .Δεσμεύτηκε προσωπικό να γίνουν άμεσα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. «Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό της Μάνδρας που μετά από αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, μετράει ακόμα τις πληγές της», είπε ο κύριος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το συντομότερο δυνατόν και χωρίς γραφειοκρατία, οι άνθρωποι που επλήγησαν να πάρουν άμεσα το βοήθημα. Και είναι προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, για τα οποία υπάρχουν πόροι, μελέτες και ευθύνες, ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά να διαχειριστούμε τέτοια καταστροφή».
Τέλος ο κύριος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προσφορά τους στην περιοχή και υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει από την πρώτη στιγμή τους εθελοντές και το δυναμικό της στην διάθεση της δημάρχου. Η δήμαρχος από την πλευρά της ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί τη Δυτική Αττική και στις 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την ανείπωτη τραγωδία, όπου και είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιάννη Βασιλείου, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/311706-Archizei-e-katabole-toy-epidomatos-gia-toys-plemmyropatheis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...