Αρχαιολόγος Περιστέρη: Πιστεύω ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν έχει συληθεί

Αρχαιολόγος Περιστέρη: Πιστεύω ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν έχει συληθεί
Μια πολύ σημαντική αποκάλυψη έκανε το πρωί της Παρασκευής η επικεφαλής της ανασκαφής του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρχαιολόγου, από τις πρώτες ενδείξεις που έχει φαίνεται ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί.

«Ο τάφος της Αμφίπολης δεν πιστεύω ότι έχει συληθεί» είπε χαρακτηριστικάη η κυρία Περιστέρη μιλώντας σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε το χώρο των ανασκαφών. Αυτό που κάνει την αρχαιολόγο να πιστεύει κάτι τέτοιο, όπως εξήγησε, είναι το γεγονός ότι οι ογκώδεις πέτρες της εισόδου προστάτευσαν το μνημείο.

Επίσης, η Κατερίνα Περιστέρη χαρακτήρισε το μνημείο οικουμενικό, λόγω του περιβόλου του, των Σφιγγών και του Λιονταριού της Αμφίπολης. «Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος τάφος ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια», τόνισε.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρχαιολόγου ο τάφος θα αργήσει ένα μήνα, περίπου, να αποκαλύψει τα μυστικά του, αφού τόσο χρόνο εκτιμά ότι θα χρειαστούν οι αρχαιολόγοι για να μπουν στο εσωτερικό του. «Παλεύουμε για να γίνει σωστή δουλειά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, ίσως και ένας μήνας. Σήμερα αφαιρούμε πέτρες, συντηρούμε και σκάβουμε. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε καλοί. Είναι δικαίωση για μένα και την ομάδα μου», είπε.

Νωρίτερα, η κυρία Περιστέρη είχε εκδώσει δελτίο Τύπου με το οποίο ζητούσε ευγενικά από όλους να κάνουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική εν εξελίξει αρχαιολογική ανασκαφή που πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η υπηρεσία μας θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...