Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις (Βίντεο)

«ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ»

Σολομώντεια λύση επιχείρησαν να βρουν κυβέρνηση και εκκλησία για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, που έχει προκαλέσει ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις 

Η συνάντηση, με τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου, του Νίκου Φίλη και της Όλγας Γεροβασίλη διήρκεσε δύο ώρες και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών θα γίνει με τα παλιά βιβλία.«Ηρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις, ο διάλογος για τα θρησκευτικά θα συνεχιστεί», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Θα υπάρξει από την αρχή συνεργασία για τα θρησκευτικά. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία. Η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα. Μέχρι να γραφτούν τα νέα βιβλία, θα χρησιμοποιούνται τα τωρινά», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι δεν συζητήθηκε η συνταγματική αναθεώρηση.

Μαξίμου: λύθηκαν οι παρεξήσεις

Κύκλοι της κυβέρνησης,σημείωναν πως κατά τη  συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί.

«ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ» «Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωσή της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρόσθεσε ότι συνεχίζεται ο διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος σημείωσε ότι τα βιβλία των θρησκευτικών δεν έχουν αλλάξει και θα χρησιμοποιηθούν, μέχρι τη δημιουργία νέων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Παιδείας, Νίκος Φίλης, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θ. Παπαγεωργίου. Προηγήθηκε αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό εντός της ημέρας.Η Ιερά Σύνοδος διέκοψε μετά την υποβολή του αιτήματος και θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο, Πέμπτη.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις (Εικόνες)

 

 

 

 

 

Καμμένος: Εκκλησία και πολιτεία προχωρούν ενωμένες

«Η Εκκλησία και η πολιτεία προχωρούν ενωμένες μέσα στο πνεύμα του διαλόγου», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ γόνιμο τον διάλογο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την ηγεσία της Εκκλησίας.

Ακόμα, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι τα βιβλία παραμένουν τα ίδια και ο διάλογος συνεχίζεται.

Φίλης: Τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν

«Τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «πολύ καλό κλίμα» στη συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την ηγεσία της Εκκλησίας.

Ακόμα, ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι είναι ευθύνη της πολιτείας η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, διευκρινίζοντας ότι θα αξιολογηθούν εκ νέου στο τέλος του σχολικού έτους.

«Η κυβέρνηση δεν έχει δογματική αντίληψη και επιθυμεί τον διάλογο, ο οποίος και θα συνεχιστεί», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...