Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Σε λάθος βάση οι νέες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Σε λάθος βάση οι νέες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού
«Από λανθασμένη βάση» ξεκινούν οι νέες διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ωστόσο, ευχήθηκε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να υπάρξει μία τελική διευθέτηση «για το καλό και των Ελλήνων και των Τούρκων νόμιμων κατοίκων αυτού του νησιού».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις προς επίλυση του προβλήματος (ύστερα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, στην Αρχιεπισκοπή) ο Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα ήθελε να ευχηθεί «να επιτύχουν οι συνομιλίες για το καλό του λαού μας».

«Οι δυσκολίες υπήρχαν πάντοτε. Και το Κυπριακό επί σαράντα έτη από την εισβολή δεν επιλύεται, διότι η τουρκική πλευρά έχει ένα στόχο: να δώσει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
«Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι οι δηλώσεις των εκπροσώπων της Τουρκίας, τόσο του Προέδρου της Τουρκίας, όσον και του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, οι οποίοι ομιλούν περί δύο κρατών. Και δύο κράτη δεν νομίζω να σημαίνει ομοσπονδία», επεσήμανε ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...