Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική με «ανθρώπινο πρόσωπο» ο στόχος του νέου Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική με «ανθρώπινο πρόσωπο» ο στόχος του νέου Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 22/02/2016 – 23:21

Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική με «ανθρώπινο πρόσωπο» ο στόχος του νέου Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Με επισημότητα έλαβε χώρα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα, η τελετή παράδοσης- παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού του Σώματος.
 
Κατά την ομιλία του, ο νέος Αρχηγός, αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την τιμή που του έγινε, όπως υπογράμμισε, ενώ έδωσε με σαφήνεια τις προτεραιότητες και τους άξονες των ενεργειών του ως Αρχηγός:
 
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως αδιαπραγμάτευτοι άξονες των αποφάσεων και των ενεργειών μου ως Αρχηγού του Σώματος θα είναι: Η δικαιοσύνη, η νομιμότητα, η αξιοκρατία, η διαφάνεια, το ήθος και κυρίως το χρέος», είπε ο κ. Τσουβάλας και τόνισε ότι δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις τους «για μία Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική, αποτελεσματική με “ανθρώπινο πρόσωπο”, μια Αστυνομία που σέβεται και λειτουργεί υπέρ του πολίτη, που υπερασπίζει τα δικαιώματά του, μία Αστυνομία εξωστρεφή, ανοιχτή στην κοινωνία, αποτελεσματική σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η παρέμβαση ή η συνδρομή της…»
 
Ο απερχόμενος αρχηγός, Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος είχε μια επιτυχημένη θητεία, τόσο στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος γενικότερα, αλλά και όλων των προβλημάτων που προέκυψαν τα δύο τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων τόνισε:
 
«Παρέλαβα από τον προκάτοχό μου μία συγκροτημένη Αστυνομία και την παραδίδω, πιστεύω, ισχυρή με πολλές επιτυχίες στη θητεία μου. Κατέβαλα ως Αρχηγός κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά μου. Αδιαπραγμάτευτη υποχρέωσή μου, είχα την πίστη και την αγάπη προς τον συνάδελφο».
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε από πλευράς του πως «θέλουμε μία αστυνομία βιοκεντρική, χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς, χωρίς ξενοφοβία, μια αστυνομία αλληλοαποδοχής με τον πολίτη, μια αστυνομία που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και εμπνέει τον πολίτη».
 
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι, «για να πετύχει η εξυπηρέτηση της κοινωνίας και του πολίτη με το σωστό δημοκρατικό τρόπο, θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, γιατί η Δημοκρατία μας έχει κανόνες και φυσικά τα Σώματα Ασφαλείας, η Ελληνική Αστυνομία, με τον πολύ δύσκολο ρόλο της, πρέπει να έχει κανόνες» και συμπλήρωσε ότι «όπου δεν υπάρχουν κανόνες, θα βάλουμε, ώστε η λειτουργία να είναι στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας».
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρέλαση τμημάτων Δοκίμων Υπαστυνόμων.
 
Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Χρήστος Κατσώτης, ως εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Κ.Κ.Ε., o βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Το Ποτάμι, ο βουλευτής Αττικής Κωνσταντίνος Κατσίκης ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου και ο δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός.
 
Επίσης, παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. Ιωάννης Λιούκας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. Μιχαήλ Τσινισιζέλης. Τέλος, παραβρέθηκε σύσσωμο το επιτελείο και τα ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και των ενόπλων δυνάμεων, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, εκπρόσωποι δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος και Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...