Αστυνομικοί πυροβολούν 16 φορές αφροαμερικανό που έχει παραδοθεί!

Σοκάρει το νέο βίντεο αδικαιολόγητης και ακραίας αστυνομικής βίας που κάνει το γύρο του κόσμου. Θύμα ένας νεαρός αφροαμερικανός.

Στο βίντεο, ο 15χρονος Κέστον Τσαρλς εμφανίζεται να διώκεται από αστυνομικούς στο Μπρούκλιν.

Ο νεαρός φθάνει σε σημείο, απ’ όπου δεν μπορεί να διαφύγει και εμφανώς σηκώνει τα χέρια ψηλά, παραδιδόμενος στους διώκτες του.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που καταφθάνουν στο σημείο ανοίγουν πυρ (!) εναντίον του, συνολικά 16 φορές, πριν τον ακινητοποιήσουν.

Ο νεαρός έμεινε σε κώμα για τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο, προτού ανανήψει.

Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο 15χρονος τους είχε απειλήσει με όπλο, προτού τον πυροβολήσουν, ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι το «όπλο» ήταν αεροβόλο που εκτοξεύει πλαστικά σφαιρίδια και τελείως ακίνδυνο.

Ο Τσαρλς οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου αποδέχθηκε την κατηγορία κατοχής ψεύτικου όπλου, ενώ εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν βρήκε κανένα πρόβλημα με τη στάση των αστυνομικών.

Οι συνήγοροι του νεαρού έχουν ζητήσει από τη δικαιοσύνη την ποινική δίωξη των αστυνομικών, υπογραμμίζοντας ότι ο ισχυρισμός τους περί απειλής με όπλο «όχι μόνο είναι παράλογος, αλλά καταρρίπτεται από το βίντεο».

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...