Ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και φοροελαφρύνσεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και φοροελαφρύνσεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα των συνομιλιών με την τρόικα στο Παρίσι, αναμένεται να τεθεί το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σήμερα Τετάρτη το κυβερνητικό κλιμάκιο έχει μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την τριμερή από το πρωί. Στην ατζέντα έχουν τεθεί οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς της εργασίας, η πορεία του ασφαλιστικού, οι απολύσεις στο δημόσιο αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα επιθυμεί επίσης τη μείωση, αν όχι την κατάργηση, του φόρου αλληλεγγύης και του ΕΦΚ το πετρέλαιο θέρμανσης.

«Τις διαπραγματεύσεις τις παρακολουθεί απο κοντά και ενημερώνεται ο πρωθυπουργός» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης είπε ότι στο Παρίσι διαπραγματεύονται Έλληνες και μαλιστα για το καλύτερο.

Το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα αποδεικνύεται από το νεφελώδες τοπίο γύρω από το ακριβές ύψος του δημοσιονομικού κενού, γράφει σε σχόλιό της η Neue Osnabrücker Zeitung.

«Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, θέλουμε να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» τόνισε την Τετάρτη από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. «Δεν πήγαμε διακοπές. Εργαστήκαμε σκληρά όλο τον Αύγουστο, και ως εκ τούτου είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα» σημείωσε ο υπουργός.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...