Αυστηρότατο ενδυματολογικό κώδικα υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο

Αυστηρότατο ενδυματολογικό κώδικα υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο

Απαγορεύονται οι αθλητικές φανέλες και οι μπλούζες με λογότυπο

Απαγορεύεται δια νόμου, η εμφάνιση Γάλλων βουλευτών στο γαλλικό κοινοβούλιο, με μπλούζες ποδοσφαιρικής ομάδας ή με θρησκευτικά σύμβολα.

Οι Γάλλοι βουλευτές θα πρέπει να τηρούν έναν αρκετά αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα όταν θα εμφανίζονται στο κοινοβούλιο στο μέλλον, καθώς ένας νέος νόμος τους απαγορεύει να φορούν ανάρμοστα ρούχα, όπως ποδοσφαιρικές φανέλες και θρησκευτικά σύμβολα.
Το κοινοβούλιο της Γαλλίας αποφάσισε να τηρήσει ένα «ουδέτερο» dress code, ως επέκταση των αυστηρών κοσμικών κανόνων της χώρας.
Σύμφωνα με τον νόμο που εγκρίθηκε αργά την Τετάρτη, τα μέλη της εθνοσυνέλευσης πρέπει να αποφεύγουν τη «χρήση εμφανών θρησκευτικών συμβόλων, στολών, λογοτύπων ή εμπορικών και πολιτικών συνθημάτων».

Το 1981, η τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση επέβαλε ένα νόμο όπου όλοι οι άνδρες βουλευτές έπρεπε να φορούν «πουκάμισο και γραβάτα» με τους θυρωρούς να έχουν έξτρα γραβάτες για όσους εμφανίζονταν χωρίς να φορούν μία.

Αλλά τον περασμένο Ιούλιο οι κανόνες χαλάρωσαν, εν μέρει λόγω των νεοεκλεγέντων βουλευτών του άκρως αριστερού κόμματος Insoumise που αρνήθηκαν το συγκεκριμένο dress code, και κυρίως ο Φρανσουά Ραφίν. Ο συγκεκριμένος βουλευτής, αποφάσισε μάλιστα, να το τραβήξει λίγο το σχοινί, όταν σε μία συνέλευση έβγαλε την μπλούζα του για να αποκαλύψει μια ποδοσφαιρική φανέλα από μια τοπική ομάδα, θέλοντας να τονίσει την φορολόγηση των ποδοσφαιρικών μεταγραφών ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες.

Στον Ραφίν υποβλήθηκε πρόστιμο το ένα τέταρτο του μηνιαίου μισθού του.

 

Μπορεί τώρα, να μην υπάρξει επιστροφή στον αυστηρό κανόνα του υποχρεωτικού «πουκάμισου και γραβάτας» αλλά ο νέος κανόνας ένδυσης θα προσπαθήσει να απαγορεύσει την ενδυμασία που φέρει μια έκφραση γνώμης, όπως ένα μπλουζάκι με πολιτικό ή θρησκευτικό σύνθημα σε αυτό, καθώς και κάθε είδους αθλητική ενδυμασία ή οτιδήποτε φέρει διαφήμιση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/318954-Aysterotato-endymatologiko-kodika-yiothetese-to-galliko-Koinoboylio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...