Αυστηρό μήνυμα από Φινλανδία: «Κούρεμα» χρέους; Ξεχάστε το!

Αυστηρό μήνυμα από Φινλανδία: «Κούρεμα» χρέους; Ξεχάστε το!
Ένα «ηχηρό όχι» θα είναι η απάντηση της Φινλανδίας σε ενδεχόμενο αίτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προειδοποίησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Alex Stubb, σε δηλώσεις του στους Financial Times.

Οι δηλώσεις του κ. Stubb βάζουν τη Φινλανδία σε τροχιά σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ως βασικό αίτημά του στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους.

«Θα παραμείνουμε σκληροί. Είναι ξεκάθαρο ότι θα απαντήσουμε ένα ηχηρό “όχι” στη διαγραφή του χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Φυσικά και δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τις ελληνικές εκλογές. Αλλά είναι δίκαιο για τους Έλληνες και τους Φιλανδούς να ξεκαθαρίσουμε πως μερικές από τις ανακοινώσεις των ελληνικών κομμάτων, οι παρουσιάσεις και οι ιδέες τους γύρω από το υφιστάμενο πρόγραμμα, απλά δεν γίνονται αποδεκτές από τη Φινλανδία».

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Φινλανδία θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, αν και δεν πρόκειται να συναινέσει στη διαγραφή χρέους και τη διακοπή του προγράμματος λιτότητας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...