Αυστραλία: Θα επιτρέπονται τα κινητά στις πτήσεις, όπως σε ΕΕ και ΗΠΑ

Αυστραλία: Θα επιτρέπονται τα κινητά στις πτήσεις, όπως σε ΕΕ και ΗΠΑ
Ακολουθώντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ,  η «Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και Ασφάλειας» της Αυστραλίας, από σήμερα επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα εν πτήσει
Η Αυστραλία από σήμερα επιτρέπει στις αεροπορικές της εταιρείες την χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων παρόμοιων ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της πτήσης, ακολουθώντας το παράδειγμα της ΕΕ και των ΗΠΑ, που ήδη από το περασμένο έτος έχουν επιτρέψει την χρήση τους μέσα στα αεροπλάνα.

Στην χρήση των συσκευών αυτών θα υπάρχουν οριακοί περιορισμοί και τα κινητά θα φέρουν την ένδειξη σε «λειτουργία πτήσης» κατά την τροχοδρόμηση, την απογείωση και την προσγείωση του αεροσκάφους. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιβάτες δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις από τα κινητά τους, ούτε να στέλνουν μηνύματα.

Προς το παρόν στην Αυστραλία το νέο μέτρο έχουν υιοθετήσει δύο αεροπορικές εταιρείες, η Qantas και η Virgin Australia. Η Qantas ανακοίνωσε ότι έχουν διεξαχθεί αυστηροί ηλεκτρονικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί η ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων εν πτήσει, ενώ η Virgin Australia χαιρέτισε την απόφαση επισημαίνοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών της ταξιδεύει με τουλάχιστον μία κινητή ηλεκτρονική συσκευή.

Ο Peter Gibson, επικεφαλής της «Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και Ασφάλειας» της χώρας (CASA), δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της άρσης της χρήσης κινητών συσκευών στις πτήσεις σε ΕΕ και ΗΠΑ, κατέδειξαν ότι τα σύγχρονα αεροσκάφη δεν κινδυνεύουν από τις παρεμβολές των κινητών τηλεφώνων, των tablets και άλλων συναφών συσκευών. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τα αεροσκάφη της «επόμενης γενιάς», που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Πάντως, δύο από τις αεροπορικές εταιρείες στην Αυστραλία, η Jetstar και η Tigerair, δεν έχουν ακόμα ζητήσει να ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες της CASA, σύμφωνα με τον επικεφαλής της.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...